La Suceava, de Ziua Poliţiei Române

20150325_094829„Am fost onoraţi să avem alături de noi sute de oameni care au ales să sărbătorească împreună cu noi 193 de ani de «lege şi onoare». Le mulţumim tuturor! La mulţi ani, Poliţia Română! “La mulţi ani comunitate suceveană!” transmite IPJ Suceava, după evenimentele de ieri.

Festivităţile dedicate Zilei Poliţiei Române la Suceava au cuprins cinstirea poliţiştilor eroi suceveni căzuţi la datorie, manifestare desfăşurată, în prezenţa conducerii IPJ Suceava, prin depunerea de coroane de flori tricolore la Monumentul Poliţistului Erou, din faţa sediului IPJ. Apoi, sediul IPJ s-a deschis pentru copiii care au participat la „Ziua Porţilor Deschise”. Aflăm că 200 de copii au participat la workshop-uri interactive, au vizionat filme educative şi au urmărit demonstraţiile cuprinzând exerciţii de luptă desfăşurate de poliţiştii din cadrul Serviciului de Acţiuni Speciale. Tinerii au trecut, pe rând, pe la laboratorul poligraf, “detectorul de minciuni” arătându-le că “minciuna are picioare scurte” şi adevărul este o valoare umană care întotdeauna învinge. Expoziţia de arme organizată de Serviciul Arme, Muniţii, Substanţe Periculoase i-a captivat pe cei mici, care au putut vedea de aproape şi atinge piesele de armament, totodată fiindu-le explicate efectele distructive ale acestora şi pericolul reprezentat de utilizarea neautorizată.

Poliţiştii au arătat şi că au printre ei oameni cu un pronunţat spirit artistic. Cristian Zancu de la Poliţia Oraşului Broşteni şi-a lansat primul volum de poezie, cuprinzând 90 de titluri.

De la cu ora 13, pe esplanada Iulius Mall, poliţiştii au organizat „o amplă manifestare de promovare a muncii de poliţist şi a instituţiei Poliţiei”, fiind prezentate şase autospeciale de intervenţie de la structurile IPJ Suceava. Aflăm că „aparatele radar, laboratorul criminalistic mobil, dubele de intervenţie ale luptătorilor SAS, autospecialele de poliţie, armament şi materialele promoţionale au „suscitat un real interes pentru cei peste 500 de tineri participanţi. Totodată, sucevenii au admirat demonstraţiile câinilor de urmă şi a celor specializaţi în detectarea explozibililor şi a substanţelor interzise. Echipele mixte, formate din poliţist-conductor şi câine, i-au încântat pe cei mici cu demonstraţii de prindere şi imobilizare a infractorilor.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: