Proceduri simplificate pentru investiţiile rurale cu finanţare europeană

Metodologia specifică achiziţiilor pentru beneficiarii privaţi ai fondurilor europene acordate pentru agricultură şi dezvoltarea mediului rural a fost modificată, anunţă Mihai Moraru, directorul executiv al Oficiului Judeţean pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (OJFIR) Suceava, adăugând că acest lucru s-a realizat prin adaptarea manualului de procedură la fluxul derulării şi avizării online al procedurii. Astfel, achiziţiile online se vor derula pe pagina web a Agenţiei pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (AFIR), demersul vizând simplificarea implementării proiectelor de investiţii ale beneficiarilor PNDR.

„Este vorba despre simplificarea şi creşterea transparenţei acestei proceduri, ca angajament asumat în relaţia cu Comisia Europeană, cât şi cu beneficiarii PNDR. De asemenea, aceasta este o premieră în procesul de implementare a fondurilor europene acordate pentru agricultură”, subliniază Mihai Moraru.

Procedura online stabileşte modul de derulare şi verificare a contractelor de achiziţii de servicii, bunuri şi execuţie de lucrări aferente proiectelor finanţate prin PNDR, pentru beneficiarii privaţi. În vederea derulării online a procedurilor de achiziţii, aceştia au obligaţia autentificării pe pagina oficială a AFIR. Verificarea şi avizarea dosarului de achiziţii se va face online la nivelul Oficiului Judeţean pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale, precum şi la Centrul Regional. Rezultatul procedurii de se publică pe site, inclusiv notificările pentru ofertanţii câştigători şi necâştigători, cu respectarea termenului legal pentru depunerea contestaţiilor. După expirarea acestui termen, beneficiarul va încheia contractul cu ofertantul declarat câştigător.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: