Băişanu le dă o veste proastă celor de la PDL Suceava

Comitetul Executiv Local al noului PNL va trebui refăcut

baisanu-si-nita-la-pnl-7Copreşedintele PNL Suceava, deputatul Ştefan Alexandru Băişanu, a declarat, ieri, că în cadrul şedinţei Comitetului Executiv Judeţean al PNL de vineri se va stabili modul în care se vor constitui comitetele executive locale din cele 114 localităţi, inclusiv la municipiul Suceava.

„Tot ceea ce s-a stabilit în Biroul Permanent Judeţean rămâne valabil. Nu se fac constituiri de comitete executive locale înainte de judeţean” a spus liderul liberal.

Băişanu a explicat că este firesc ca mai întâi să fie constituită structura judeţeană, iar apoi structurile locale, apreciind că aşa-zisa şedinţă de constituire a Comitetului Executiv Municipal Suceava al PNL a fost „o joacă de copii”.

„După ce facem vineri şedinţa, stabilim dacă pe baza criteriilor s-au făcut calculele corecte pentru fiecare localitate în parte. Sunt încă neconcordanţe pe care urmează să le îndreptăm” a spus liderul liberal sucevean.

El a arătat că sunt unele inadvertenţe privind numărul de foşti liberali şi foşti democrat-liberali din unele comitete executive locale, cum a fost şi cea de la comitetul executiv judeţean, unde, de la raportul de 22 la 12 anunţat iniţial, cel corect era de 21 la 13.

„După asta vom da drumul la şedinţele de constituire din teritoriu, la care participă şefii de zone. La Comitetul Executiv Local al municipiului Suceava, cea mai mare organizaţie, ar trebui să participe cei doi copreşedinţi judeţeni, eu şi Gheorghe Flutur” a spus Băişanu.

El a adăugat că la constituirile de comitete locale trebuie să fie prezenţi, pe cât se poate, copreşedinţii judeţeni, întrucât aceste constituiri sunt asimilate conferinţelor de alegeri.

„Sper să dăm drumul corect la aceste constituiri, cu respectarea statutului” a mai declarat Alexandru Băişanu.

Liderul liberal a subliniat că la Suceava nu se pune problema unui boicot privind unificarea PNL-PDL.

„La Suceava nu se pune problemă de vreun boicot de a se realiza unificarea celor două partide, ci ne dorim unificarea în condiţiile respectării Statutului fostului PNL, al fostului PDL şi respectarea prevederilor noului statut al PNL. Dacă se respectă toate acestea, lucrurile sunt în regulă, pentru că tragem toţi la aceeaşi căruţă” a explicat Alexandru Băişanu.

El a mai spus că, la fel ca şi în alte partide sau organizaţii, vor exista unele discuţii, dar acestea vor putea fi rezolvate cu responsabilitate.

Totodată, Alexandru Băişanu le-a transmis celor care se aşteaptă să fie exclus că nu este cazul.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: