Ministrul Gerea propune minerilor protestatari o majorare de 300 lei/lună, până la rectificare

andrei-gereaMinistrul energiei, Andrei Gerea, a declarat ieri că reprezentanţii ministerului le-au propus minerilor blocaţi în subteran la Crucea o majorare a salariilor de 300 lei lunar până la rectificarea bugetară, solicitându-le să renunţe la protest.

Potrivit Mediafax, întrebat fiind care este punctul său de vedere faţă de protestul minerilor de la Crucea, ministrul Andrei Gerea a spus: „Îmi pare rău că s-a ajuns aici, eu am făcut apel la înţelegere. Acel protocol a fost o bază de lucru, la momentul respectiv au fost consultaţi, mai ales cu conducerea companiei (Compania Naţională a Uraniului, n.n.) şi cu acordul conducerii companiei s-a constatat că ar fi putut exista resurse financiare, după care s-a semnat un proces-verbal de către conducerea companiei şi semnatarii acelui protocol, în afară de Ministerul Energiei, prin care s-a prins acolo prevederea că aplicarea protocolului se va face exact în momentul când vor exista resurse bugetare, pentru că la momentul respectiv nu se puteau aplica. Nu putea protocolul să intre în vigoare cu aplicare imediată. Şi atunci, am zis să aşteptăm rectificarea bugetară. Noi, însă, am propus o mărire a veniturilor până la momentul când se putea face şi această operaţiune din punct de vedere legal, şi anume, a măririi bazei salariale”. Ministrul a făcut totodată cunoscut că, în urma protestelor, directorul Companiei Naţionale a Uraniului şi-a dat demisia şi că urmează să fie numită o nouă conducere.

„Eu sper totuşi ca minerii blocaţi în subteran să înţeleagă că noi facem absolut toate eforturile pentru a le creşte veniturile, înţelegem foarte bine situaţia în care se află şi dânşii, şi familiile lor, suntem de acord că veniturile lor sunt mult sub ceea ce ar trebui să fie şi de aceea noi vom depune absolut toate eforturile din punct de vedere legal de a le satisface cererile, dar această rezolvare nu are cum să intervină imediat” a mai spus ministrul Gerea, citat de agenţia Mediafax.

Ministrul i-a rugat pe protestatari să accepte creşterea de venituri propusă, care este „aproape de varianta din protocol”, timp de câteva luni, până la rectificarea bugetară. Întrebat de Mediafax care este cuantumul de majorare propus până la rectificare, Gerea a răspuns că este vorba de 300 lei lunar.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: