Consiliul Judeţean Suceava, parte în peste 70 de procese

> Acestea au avut ca obiect, printre altele, anularea sau suspendarea de acte administrative, drepturi băneşti, pretenţii şi despăgubiri > În 2014, juriştii au acordat asistenţă la iniţierea a 28 de hotărâri de guvern, dintre care 21 pentru alocarea de fonduri în interesul judeţului

Serviciul juridic şi contencios administrativ al Consiliului Judeţean Suceava a susţinut, în anul 2014, în instanţele de judecată, interesele juridice şi patrimoniale ale instituţiei, în 71 de cauze aflate pe rol, 33 fiind procese din anii precedenţi.

Potrivit Raportului de activitate al instituţiei pe anul trecut, consilierii juridici din cadrul acestui serviciu au participat la 180 de termene de judecată. Cele mai multe dintre cauzele aflate pe rolul organelor judecătoreşti au avut ca obiect unele pretenţii (12), litigii privind anularea unor acte administrative (8), plasamente de minori (5), precum şi suspendarea executării unor acte administrative, despăgubiri, anularea de acte administrative, acţiuni în regres, o plângere împotriva încheierii de carte funciară, litigii privind funcţionarii publici, procedura insolvenţei, acţiune în constatare şi contestaţie în anulare. De asemenea, s-au aflat pe rol deschiderea procedurii de adopţie, o ordonanţă de plată, o ordonanţă prezidenţială, strămutarea unui dosar, transferul garanţiei de bună execuţie, o prestaţie tabulară, stabilirea de drepturi băneşti ş.a.

Conform raportului de activitate al Consiliului Judeţean, în 2014 specialiştii executivului au acordat asistenţă juridică la iniţierea a 28 proiecte de hotărâri de guvern, dintre care 21 pentru alocarea de fonduri băneşti în interesul judeţului; trei au vizat trecerea unor drumuri forestiere din domeniul public al statului în domeniul public al unor comune, iar restul au privit transmiteri de bunuri; declararea de interes naţional a unui obiectiv de investiţii; transmiterea unui teren din domeniul public al statului în domeniul public al unei comune.

Juriştii au avizat, din punct de vedere al legalităţii, 859 de dispoziţii ale preşedintelui CJ, 224 de hotărâri ale CJ, dar şi contractele încheiate pentru achiziţiile publice de servicii, de furnizare şi de lucrări prin licitaţii publice.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: