Amenzi „mărţişor” pentru şoferii care nu respectă Codul rutier

În zilele de 28 februarie şi 1 martie, aparatele radar ale poliţiştilor au „bliţat” cu spor în timpul acţiunilor de control în trafic care au urmărit încălcări ale regimului legal de viteză, dar şi depăşirile neregulamentare. Sâmbătă şi duminică, poliţiştii au stat cu ochii şi pe şoferii care conduc autovehicule pe drumurile publice după ce au consumat băuturi alcoolice.

Şapte permise de conducere reţinute şi peste 200 de sancţiuni aplicate vitezomanilor

La finalul celor două zile, poliţiştii reţinuseră opt permise de conducere, din care şapte pentru depăşirea regimului legal de viteză şi unu pentru depăşiri neregulamentare, precum şi patru certificate de înmatriculare.

Au fost aplicate peste 300 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 83.648,5 lei, dintre care 209 pentru viteză, una pentru depăşire neregulamentară, 26 şoferilor care nu purtau centuri şi 70 pentru alte abateri.

Printre şoferii amendaţi şi care au rămas fără permis pentru următoarele trei luni se află un tânăr în vârstă de 22 ani, din localitatea Moţca, jud. Iaşi, care conducea autoturismul pe raza comunei Roşiori, cu viteza de 138 km/h, aşadar cu peste 78 km faţă de limita legală în localitate. Un tânăr de 18 ani, din comuna Valea Moldovei, se află în aceeaşi situaţie după ce a fost depistat conducând autoturismul în localitatea Şcheia cu 117 km/h.

Cu drepturi egale în trafic, o şoferiţă de 34 de ani, din Cluj, a primit ca „mărţişor” din partea Poliţiei Suceava tot o pauză de condus de 90 de zile şi o fotografie cu maşina pe care o conducea având 120 de km/h, prin Vatra Dornei.

Încă şapte permise reţinute pentru alcoolemii, la şoferi de toate vârstele

Aproape 430 de conducători auto au dat, sâmbăta şi duminica trecută, proba etilotestului. Au fost identificate şi de această dată alcoolemii penale. Din cele zece infracţiuni constatate, şapte au fost la şoferi care au prezentat alcoolemii cuprinse între 0,53 mg/l alcool pur în aerul expirat şi aproape 1 mg/l.

În aceste situaţii au fost identificaţi atât tineri, care au obţinut permisul de conducere de abia un an, dar şi şoferi cu aproape 30 de ani de experienţă la volan.

Acţiunea poliţiştilor având „alcoolul” ca principală temă de control s-a încheiat cu aplicarea a 177 de sancţiuni contravenţionale în valoare de peste 49.000 de lei şi cu reţinerea a nouă permise de conducere.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: