PV Suceava vrea să fie sigur că Chevron nu va exploata gaze de şist în România

> Şi cere Guvernului să anuleze concesionările făcute companiei

Filiala judeţeană Suceava a Partidului Verde (PV) a salutat decizia de renunţare la proiectele de exploatare a gazelor de şist din România a companiei americane Chevron.

Dan Acibotăriţă

Dan Acibotăriţă

„Din punctul nostru de vedere, prin acest lucru s-a revenit la o normalitate” se arată într-un comunicat semnat de preşedintele organizaţiei, Dan Acibotăriţă. El arată că verzii suceveni nu uită incidentele petrecute de-a lungul timpului cât au stat cei de la Chevron la Pungeşti, când zeci de români au fost bătuţi şi amendaţi de forţele de ordine din România, fără ca vreun politician aflat la putere să intervină pentru a-l apăra măcar pe un simplu român.

„Nepăsarea politicienilor români faţă de viitorul nostru a dus la acte de violenţă între român şi român şi nu este bine” susţine Acibotăriţă.

El aminteşte că, în decembrie 2012, premierul Victor Ponta a semnat cinci hotărâri de guvern prin care s-au concesionat (unor companii care au ca obiect de activitate şi exploatarea gazelor de şist, inclusiv Chevron), suprafeţe de terenuri importante din România pentru explorarea-dezvoltarea exploatarea gazelor de şist.

Liderul PV Suceava crede că dacă Chevron s-a retras din activitatea exploatării gazelor de şist din România, aceasta trebuie radiată şi din calitatea de beneficiar al celor cinci H.G. din 2012.

„Altfel, te trezeşti că se pot întoarce în România sau, simplu, că-şi înstrăinează drepturile unei alte companii cu acelaşi profil” consideră Acibotăriţă.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI