Au fost 16, cele mai de succes

10454987_1091294790897582_7363618744846790099_oFlori, mărţişoare, bluze de mătase, rochii mulate, sacouri cambrate, nominalizări, zâmbete sincere sau de circumstanţă, emoţii pe bune, spiciuri, aprecieri, din nou flori şi iar flori, dar mai ales respect şi recunoaştere, vorbită, aplaudată, dovedită…

Toate acestea le provoacă, de patru ani încoace, Angela Zarojanu şi colaboratorii ei, cu ocazia întâlnirii de Mărţişor „Femei de Succes! Performanţă la Superlativ”, desfăşurată acum duminică, 1 Martie 2015, în galeriile Shopping City Suceava.

De patru ani, pe lângă femeile de succes consacrate ale judeţului, ale căror nume sunt deja în conştiinţa comunităţii, apar în „ochii” opiniei publice, inclusiv graţie acestei manifestări, şi alte femei, care cu discreţie, minte şi putere realizează, în domeniile în care activează, ceea ce altele încă nu reuşesc.

Sunt femei frumoase sau interesante, femei mature sau tinere, femei slabe sau grase, modeste sau cu tupeu, femei pur şi simplu inteligente, ambiţioase şi harnice, care şi-au luat carierele în serios şi performează.

Sucevenii le-au nominalizat pe aceste doamne cu ocazia unui sondaj realizat on-line prin colegii de la Monitorul de Suceava, iar, duminică, cele care au întrunit cele mai multe sufragii au primit, încă o dată, recunoaştere publică, aplauze, buchete de flori şi cuvinte frumoase din partea domnilor.

Au fost 16 sucevence, lidere selectate din totalul nominalizărilor în cadrul a tot atâtea domenii de activitate: educaţie, literatură, arte plastice, muzică, cercetare, administraţie publică, politică, ştiinţe juridice, afaceri, responsabilitate socială, sport, jurnalism, modă, turism, estetică, tânăra generaţie.

          au-fost-16-cle-mai-de-succes                             10982830_1091168190910242_1257741024242871812_o

Cele mai de succes femei din Suceava au fost, anul acesta, cele care urmează:

Educaţie – conf. univ. dr. Otilia Clipa, decan al Facultăţii de Ştiinţe ale Educaţiei, de la Universitatea „Ştefan cel Mare” Suceava;

Cercetare – conf. univ. dr. ing. Mariana Milici, de la Facultatea de Inginerie Electrică şi Ştiinţa Calculatoarelor din cadrul USV;

Sănătate – dr. Maria Bucşineanu, medic primar MF, medicină, planificare familială;

Afaceri şi antreprenoriat – Liliana Agheorghicesei;

Ştiinţe juridice – av. Camelia Ignătescu, de la Facultatea de Ştiinţe Economice şi Administraţie Publică a USV;

Administraţie publică – Mirela Adomnicăi, şefa AJOFM Suceava;

Politică – Laura Cătălina Culipei, preşedinta Organizaţiei de Femei a PNL Suceava;

Literatură – Carmen Veronica Steiciuc, preşedinta Societăţii Scriitorilor Bucovineni;

Arte plastice – profesor Loredana Ceică;

Sport – prof. Maria Reuţ, de la Colegiul Tehnic de Industrie Alimentară Suceava;

Turism – Manuela Scripcariu, fondatoarea şi promotoarea DiscoverBucovina.info;

Jurnalism – Dana Humoreanu;

Responsabilitate socială şi voluntariat – sociolog Ileana Iacob, din cadrul Inspectoratului de Poliţie Suceava

Muzică – Manuela Pohoaţă;

Estetică şi modă – designer Ioana Iacob;

Tânăra generaţie – Roxana Dumitrache.

Ca om de televiziune şi dăruită activistă în domeniul social, Adriana Dascălu Bulină, iar în calitate de artistă plastică Lucia Puşcaşu au primit diplome de excelenţă.

„Chirurgia estetică nu este un buton a cărui apăsare aduce fericire”

dana-jianuMedicul estetician Dana Jianu, directorul centrului me-dical ProEstetica, celebritate naţională şi un specialist recunoscut în străinătate, a fost anul acesta invitatul special al manifestării de 1 Martie, de la Suceava.

Ea este, în egală măsură, o femeie frumoasă şi puternică, ale cărei rădăcini sunt în Bucovina. Dana Jianu s-a născut la Vama, iar duminică a declarat cu mândrie auditoriului acest lucru. Cu aceeaşi mândrie, medicul şi-a amintit de dascălii care au format-o în Şcoala Nr. 3 şi la Liceul „Ştefan cel Mare”, menţionându-i pe fiecare în parte cu respect şi câte un gând bun.

A vorbit cu măsură şi decenţă despre realizările sale, dar s-a oferit, cu mult bun-simţ, ca exemplu de curaj şi reuşită în viaţă.

Dana Jianu este ea însăşi o femeie de cel mai consistent succes, unul creat din înţelepciune, studiu şi muncă pe rupte. Ea creează şi vinde frumuseţe, promovând totodată sănătatea oamenilor, echilibrul şi bunul-simţ din fiecare.

Dana Jianu are notorietate în medicina estetică nu pentru că s-a grăbit să taie facturi şi să pună mâna pe bisturiu pentru a repara imperfecţiuni sau să facă din urâtele pământului frumuseţi răpitoare. Medicul sucevean a şi refuzat să „taie” acolo unde nu a considerat necesar, acolo unde ştia că doi sâni mai opulenţi sau nişte fese mai tari nu aduceau nici sănătate şi nici fericire pacientului său.

„Chirurgia estetică nu este un buton a cărui apăsare aduce fericire. Pentru a fi fericit concurează mult mai mulţi factori, printre care o viaţă spirituală bogată, echilibrul unei vieţi profesionale şi familiale împlinite, o stare bună de sănătate” crede dr. Dana Jianu.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: