Proiectul naţional „Şcoala mea pe Internet”

Website-uri gratuite pentru grădiniţele, şcolile şi liceele din România

Asociaţia Europa Digitală derulează, în anul 2015, proiectul naţional „Şcoala mea pe Internet”, prin care îşi propune proiectarea, dezvoltarea, implementarea şi găzduirea în mod gratuit a website-urilor aparţinând instituţiilor româneşti de învăţământ din sistemul preuniversitar.

Fiind la al treilea apel de proiect, cu peste 300 de beneficiari, programul vine în întâmpinarea grădiniţelor, a şcolilor şi a liceelor din ţară, în contextul în care acestea trebuie să respecte prevederile Legii nr. 52/2003 privind transparenţa decizională în administraţia publică şi a Legii nr. 544/2001 privind liberul acces la informaţiile de acces public şi pentru a se alinia la standardele europene şi ale societăţii informaţionale în care trăim.

Proiectul „Şcoala mea pe Internet” are ca obiective majore, pe lângă integrarea sistemelor TIC în educaţie, şi creşterea vizibilităţii instituţiilor la nivel naţional şi internaţional, în vederea accesării de fonduri europene, facilitarea interacţiunii între instituţiile de învăţământ, elevi şi profesori şi, totodată, stimularea elevilor şi profesorilor în utilizarea eficientă a internetului – ca mijloc de informare şi formare.

Website-urile realizate pentru şcolile şi liceele din România vor oferi: > informaţii generale cu privire la instituţia de învăţământ; > informaţii despre criteriile de admitere în ciclul primar/ gimnazial/ liceal; > publicarea tuturor datelor si informaţiilor conform cu legislaţia în vigoare; > informaţii care să permită părinţilor să cunoască activitatea specifică claselor/clasei pregătitoare din cadrul unităţi; > publicarea structurii anului şcolar; > crearea şi integrarea şcolilor în grupuri având ca scop o creştere a calităţii educaţiei; > informaţii actualizate în permanenţă cu privire la dispoziţiile Ministerului Educaţiei; > traducerea automata a website-urilor în orice limbă de circulaţie internaţională; > modalităţi de sincronizare la reţeaua socială Facebook.

Pentru a fi eligibile, instituţiile trebuie să fie situate în zona rurală, trebuie să înregistreze, în anul şcolar 2014-2015, un număr de minim 150 de elevi, persoana responsabilă din instituţia de învăţământ, în vederea implementării proiectului, trebuie să aibă studii superioare, iar şcoală trebuie să deţină cel puţin un calculator cu o conexiune la internet. De asemenea, pentru a accede la acest program, şcolile trebuie să adere ca membru la Asociaţia Europa Digitală şi să achite cotizaţia de membru în valoare de 30 de lei/lună.

„Învăţământul din România trebuie să fie racordat la rigorile europene şi, până la urmă, la rigorile societăţii informaţionale în care trăim. Ne-am propus să aducem mai aproape comunitatea de şcoală, să oferim transparenţă şi liber acces la informaţiile publice în cadrul instituţiilor de învăţământ, valori care sunt prevăzute şi în două legi naţionale şi în toate normele europene. Suntem convinşi că o societate puternic informată va deveni o societate mai responsabilă, mai matură şi mai puternică. Primul pas l-am făcut, iar acela reprezintă construirea contextului respectării legii de către şcoli şi licee” declară Remus Lucuţ, preşedintele Asociaţiei „Europa Digitală”.

Înscrierile la proiectul naţional „Şcoala mea pe Internet” se pot face online, pe website-ul http://europadigitala.ro/masura-101/. (Plus Communication)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: