Un elev şi un urmărit internaţional, autori a două fapte de tâlhărie, au ajuns în arestul poliţiei

> Ştefan S., de numai 18 ani, a fost pus în libertate sub control judiciar, dar Ştefan Lupuleac, de 30 de ani, s-a reîntors după gratii, în arest preventiv

 

lupuleacDoi tâlhari, unul mic, celălalt mai mare, au ajuns în arest după ce poliţiştii suceveni au reuşit să le probeze activitatea infracţională. Ştefan S. are doar 18 ani şi a fost la un pas de arestare preventivă ca urmare a tâlhăriei comise de el pe 20 decembrie anul trecut.

Victima, o femeie de 43 de ani din Suceava, a sesizat atunci poliţia că, jurul orei 17.20, în timp ce mergea pe str. Nicolae Iorga din Suceava şi vorbea la telefonul mobil, a fost lovită în ceafă de un tânăr necunoscut, care i-a sustras telefonul din mână, prejudiciul fiind de circa 500 lei.

Acel tânăr era Ştefan S., iar în urma activităţilor investigative şi de cercetare penală a poliţiştilor Biroului Investigaţii Criminale Suceava, care l-au identificat ca autor, acesta şi-a recunoscut fapta.

A stat o noapte în arestul poliţiei, iar ieri – ţinând cont că tânărul se află la prima faptă, este elev încă la unul din colegiile sucevene şi a şi recunoscut ce făcuse – magistraţii au decis cercetarea lui în stare de libertate, sub control judiciar.

Extrădat din Austria şi arestat 30 de zile pentru o tâlhărie comisă în 2013

Altfel au stat ieri treburile în instanţă cu Ştefan Lupuleac, de 30 de ani, din Grăniceşti.

Din luna aprilie 2014, acesta figura ca urmărit internaţional pentru o faptă de tâlhărie. În data de 27 decembrie 2013, a deposedat, prin violenţă, un tânăr sucevean de un telefon mobil, un portofel cu acte şi cu 4200 de lei. În urma activităţilor desfăşurate a fost identificat ca făptuitor, dar între timp părăsise ţara.

„Au fost activate mecanismele de cooperare internaţională şi, în baza datelor furnizate de poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale – IPJ Suceava, bărbatul a fost localizat pe teritoriul Austriei. Acesta a fost identificat şi reţinut, în data de 17.02.2015, fiind extrădat şi preluat de poliţiştii suceveni” a comunicat subcomisar Ionuţ Epureanu, purtătorul de cuvânt al IPJ Suceava.

Ştefan Lupuleac a petrecut o noapte în arestul IPJ, în care s-a reîntors după ce, ieri, judecătorii suceveni au confirmat arestarea lui preventivă pentru 30 de zile.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI