Baza de agrement „Nada Florilor” se poate realiza şi fără împrumutul de 64 miliarde lei vechi

Autoritatea deliberativă a municipiului Fălticeni a dezbătut pe 13 februarie proiectul de buget local pentru anul 2015. Caracterul extraordinar al şedinţei a fost contestat miercuri de consilierii liberali în cadrul unei întâlniri cu primarul Cătălin Coman. Ei au reproşat faptul că documentaţia a fost transmisă înainte cu doar câteva zile de data şedinţei şi în special că proiectul de buget nu a fost dezbătut în comisiile de specialitate ale deliberativului. Liberalii consideră că graba aparentă a primarului Coman şi modificările de la o oră la alta ale documentelor nu au fost altceva decât o stratagemă de a împiedica propunerile opoziţiei de modificare a bugetului.

Aleşii locali liberali ar fi dorit să facă zeci de propuneri de amendare a bugetului, însă timpul scurt acordat de primarul Coman nu a permis întocmirea documentaţiilor aferente propunerilor de modificare. Consilierul Gheorghe Aldea a propus reparaţii la dispensarul din strada Maior Ioan şi refacerea sistemului de colectare a apelor pluviale la blocul ANL din strada Doi Grăniceri, propuneri respinse de consilierii PSD. Consilierul Cristian Bărăscu a relevat cel mai important aspect de adus la cunoştinţa cetăţenilor, faptul că, aşa cum s-a mai arătat recent în presa locală, consilierii liberali nu sunt de acord cu împrumutul de 64 de miliarde de lei vechi prevăzut în buget, bani care, potrivit primarului Coman, trebuie să finanţeze jumătate din proiectul cu bani europeni(?) de la „Nada Florilor”. Consilierii liberali consideră că aceşti bani există în bugetul local, sunt prevăzuţi în cea mai mare parte pentru reparaţii la şcoli, intervenţii care nu au caracter de urgenţă şi care ar putea fi amânate un an. Bărăscu a propus trecerea acestei sume la cofinanţarea lucrărilor la baza de agrement, variantă care ar fi evitat împrumutul. Consilierii liberali au mai precizat că, la limită, împrumutul de 64 de miliarde de lei pentru care fiecare contribuabil fălticenean va plăti timp de 6 ani ar putea fi folosit la terminarea spitalului sau la refacerea străzilor şi drumurilor distruse de 3 T Construct şi de subcontractorul Da Vinci Construct & Proiect cu lucrările de apă şi canal.

Deşi consilierii liberali au votat împotrivă, bugetul a fost aprobat regulamentar cu cele 12 voturi ale majorităţii din consiliul local.

(Comunicat de presă Organizaţia Municipală Fălticeni a PNL)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: