În sfârşit, Bucovina are guvernator

Oleksandr Fyşciuk

Oleksandr Fyşciuk

După trei luni de zile, în sfârşit, Bucovina are guvernator. La 6 februarie curent, noul şef al Administraţiei Regionale de Stat Cernăuţi, Oleksandr Fyşciuk, a fost prezentat aproape în taină de majoritatea mijloacelor de informare în masă din ţinut, cu toate că era planificat să aibă loc la 14.30. Însă, de fapt, prezentarea oficială a noului guvernator al Bucovinei a avut loc, nu se ştie din care cauză, cu mult mai degrabă, la 13.00, la şedinţa organului executiv ţinutal, la care au fost prezenţi şi conducătorii raioanelor din regiune. Această misiune oficială a îndeplinit-o Vitali Kovalciuk, prim-locţiitor al şefului Administraţiei Preşedintelui Ucrainei, la care a fost prezent şi Iuri Steţ, ministrul Politicii Informaţionale.

Nou-numitul conducător al ţinutului are 57 de ani, e originar din satul Borivţi, raionul Chiţmani, a activat mulţi ani în sistemul fiscal, conducând chiar Administraţia Fiscală Regională, a fost deputat al poporului în legislatura precedentă din partea partidului lui Arseni Iaţeniuk „Frontul Popular”, însă a pierdut alegerile parlamentare anticipate din toamna anului trecut, fiind învins de Ivan Rybak, reprezentantul partidului Blocul lui Petro Poroşenko.

În timpul prezentării, V. Kovslciuk a accentuat că O. Fyşciuk are la dispoziţie doar două săptămâni pentru formarea echipei sale, de numirile în posturi ale membrilor căreia va fi personal responsabil.

Volodymyr Kuliş

Volodymyr Kuliş

La rândul său, Oleksandr Fyşciuk a declarat că îl va numi pe Volodymyr Kuliş, ex-guvernator al Bucovinei în timpul preşedinţiei lui Viktor Iuşcenko, în calitate de prim-locţiitor, promiţând şi anumite schimbări de cadre în Administraţia Regională de Stat, criteriile de bază ale noilor numiri fiind „patriotismul şi profesionalismul”. De altfel, numirea lui Volodymyr Kuliş, se pare, e rezultatul înţelegerii dintre cele două forţe politice de guvernământ, care deţin majoritatea în parlamentul ucrainean – Blocul lui Petro Poroşenko şi „Frontul Popular”. (FELICIA NICHITA-TOMA, „Zorile Bucovinei”, Cernăuţi)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: