Un nou termen pentru darea în folosinţă a unui prim tronson din şoseaua de centură a Sucevei

Tronsonul Pătrăuţi – Şcheia, între DN 2 (E 85) şi DN 17 (E 576) al şoselei de centură a Sucevei, nu a fost dat în folosinţă nici la data de 15 ianuarie, iar o estimare a autorităţilor judeţene este că lucrările ar putea fi finalizate până la sfârşitul lunii ianuarie.

Potrivit datelor pe care le deţin autorităţile sucevene, firma care execută lucrările la acest tronson al şoselei de centură mai are de montat 24 de stâlpi de iluminat din cei 165 de stâlpi care vor funcţiona atât la intrarea pe şosea de pe DN 17, cât şi în zona de intrare pe DN 2. Totodată, în ultima perioadă, au fost montate parapetele uşoare, pe o lungime de mai mulţi kilometri, dar este nevoie de montarea parapetului semigreu. Se aşteaptă ca săptămâna viitoare să fie adus de la firma producătoare parapetele semigreu, care va fi apoi montat.

Se apreciază că lucrarea va putea fi dată în folosinţă la sfârşitul lunii ianuarie.

Iniţial, şeful Direcţiei regionale Iaşi a CNADNR spunea că primul tronson al şoselei de centură ar putea fi dat circulaţiei la 14 noiembrie 2014, dar prefectul Florin Sinescu a fost mai sceptic, indicând drept termen de finalizare sfârşitul lunii decembrie 2014. La sfârşitul anului trecut, Florin Sinescu a arătat că sunt întârzieri la derularea lucrărilor şi estima că acest tronson ar putea fi deschis circulaţiei la mijlocul lunii ianuarie.

Potrivit masterplanului prezentat marţi de ministrul transporturilor, Ioan Rus, şoseaua de centură a Sucevei ar urma să fie dată în folosinţă, pe întreaga lungime, în noiembrie 2015.

De remarcat este că, pentru celelalte două tronsoane, realizate în proporţie de circa 80%, urmează să fie organizată o licitaţie pentru selecţia firmei care să execute lucrările.

Ministerul Transporturilor a indicat şoseaua de centură a municipiului Suceava ca fiind un punct critic, întrucât lucrările sunt întârziate foarte mult.

Un alt punct critic de pe harta Ministerului Transporturilor este tronsonul de drum Iacobeni – Moisei, de pe DN 18, care trebuia să fie modernizat până în 2013, dar la care s-a reluat licitaţia de selecţie a firmei care să execute lucrarea.

Atât la şoseaua de centură, cât şi la drumul Iacobeni – Moisei au fost reziliate contractele cu firmele care fuseseră iniţial selectate să execute lucrările.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: