Pentru preluarea guvernării se poartă discuţii cu UNPR şi PC. Cheia e la UNPR

Ioan Bălan

Ioan Bălan

Covicepreşedintele PNL pentru regiunea nord-est, deputatul de Suceava Ioan Bălan, a declarat, joi seara, în emisiunea Ora de politică de la Intermedia TV, că PNL îşi doreşte ca viitoarea moţiune de cenzură pe care o va depune împotriva Guvernului să fie votată de majoritatea parlamentarilor, iar Guvernul să fie demis.

Bălan a declarat că se vede că Guvernul PSD condus de Victor Ponta nu a făcut nimic în toată ţara, nu numai în Suceava.

El a arătat că măsura incompetenţei acestui guvern este proiectul şoselei de centură a municipiului Suceava, obiectiv care în mai 2012 era realizat în proporţie de aproape 90% şi care nici în 2015 nu este dat în folosinţă.

„Nu s-a terminat şoseaua de centură cu Victor Ponta care are casă memorială la Suceava, cu Victor Ponta care e omul Sucevei. (…) Nu au făcut nimic în Suceava, dar nu au făcut nimic în toată ţara” a spus Ioan Bălan.

Liderul liberal a recunoscut că se poartă discuţii cu UNPR şi PC în vederea susţinerii moţiunii de cenzură pe care PNL intenţionează să o introducă în Parlament în cursul sesiunii următoare a Parlamentului.

„Se poartă discuţii cu UNPR şi PC, dar nu ascund că cheia e la UNPR”, a spus Ioan Bălan.

El a adăugat că UNPR a fost „alături de noi” în guvernarea Boc şi a sprijinit guvernul.

„Eu nu am nicio problemă să-i luăm la guvernare. Au fost parteneri corecţi” a mai spus Bălan.

Deputatul sucevean a explicat că preşedintele UNPR, Gabriel Oprea, a declarat că formaţiunea sa va susţine actualul guvern cât Victor Ponta e preşedinte al PSD.

El a evitat să spună dacă moţiunea de cenzură va fi depusă înaintea Congresului PSD de la mijlocul lunii martie, dar că va fi depusă după 1 martie, în condiţiile în care în 28 februarie premierul desemnat de PNL, Cătălin Predoiu, va prezenta programul de guvernare al PNL.

„E o strategie în partid. Nu o pot devoala”, a precizat Bălan.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: