În judeţul Suceava

Poşta a distribuit 95% din cele 387.200 de carduri naţionale de asigurări de sănătate

> 19.990 carduri au fost returnate la CAS, iar instituţia va anunţa data la care va distribui cardurile rămase

adela-3Poşta a încheiat procesul de distribuire a cardurilor naţionale de asigurări de sănătate către persoanele asigurate, la nivelul judeţului Suceava fiind distribuite 95% din cele 387.200 carduri. Aproape 20.000 (19.990) au fost returnate la CAS, neputând fi înmânate beneficiarilor, din care 1.860 carduri au fost returnate deoarece destinatarul este decedat, în incapacitate de exerciţiu sau se află în arest.

Conducerea Casei de Asi-gurări de Sănătate Suceava a informat că pentru asiguraţii care nu au intrat în posesia cardului va fi anunţată data la care va demara activitatea de distribuire a acestui document, prin CAS. „După ce întreg procesul de distribuire se va încheia, va urma o perioadă de testare a cardului naţional de sănătate, în care cele două sisteme vor merge în paralel. În această

perioadă vor fi identificate şi rezolvate eventualele probleme în funcţionalitatea cardului. După perioada de testare, când cardul naţional de sănătate va deveni obligatoriu prin lege, serviciile medicale vor fi validate şi decontate doar prin intermediul lui. Cardul naţional va putea fi activat pe măsura prezentării persoanei asigurate la consultaţii la medicul de familie, medicul specialist din ambulatoriu sau spital”, a declarat şefa CAS Suceava, dr. Adela Băişanu.

CAS a mai informat că, la această dată cea mai mare parte a furnizorilor de servicii medicale în contract cu CAS Suceava au comandat cititoarele de carduri, iar o parte dintre aceştia le-au şi primit.

Pentru persoanele care vor împlini ulterior vârsta de 18 ani şi pentru cei care vor dobândi calitatea de asigurat se va continua procesul de tipărire şi distribuire a cardului.

2-3-card-sanatate_1d803db7dd

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI