Trei gospodării în flăcări la Gălăneşti, Drăgoieşti şi Vama

> Foc intenţionat în prima localitate, neglijenţa proprietarilor în celelalte două

Trei incendii majore izbucnite sâmbătă şi duminică dimineaţa au avut nevoie de intervenţia pompierilor militari pentru stingerea lor şi limitarea pagubelor.

Pompierii militari ai Detaşamentul de pompieri Rădăuţi şi Serviciile Voluntare pentru Situaţii de Urgenţă ale comunelor Gălăneşti şi Voitinel au intervenit cu patru autospeciale pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu izbucnit la gospodăria lui Petru C., din localitatea Gălăneşti.

Apelul de intervenţie a venit de la Gălăneşti, prin 112, sâmbătă, la ora 16.38, anunţând că arde o construcţie din gospodăria unui anume Petru C. din localitate.

La faţa locului pompierii au găsit arzând o construcţie corp comun care cuprindea o locuinţă şi două anexe. Norocul a fost că, fiind o gospodărie izolată, nu a existat pericol de propagare.

Intervenţia pompierilor a durat aproximativ două ore, dar din imobilul la care s-a intervenit nu s-a mai ales mare lucru.

Au ars acoperişul locuinţei pe 60 de metri pătraţi, acoperişul depozitului de furaje pe 50 de metri pătraţi şi adăpostul de animale pe 30 de metri pătraţi.

Din cercetările ulterioare, pare că incendiul a fost provocat intenţionat de către o persoană necunoscută, identificarea ei intrând în sarcina poliţiştilor.

Intervenţie rapidă la Drăgoieşti

incendiu Intervenţia operativă a pompierilor Detaşamentului Suceava a reuşit salvarea casei lui Marian A., din comuna Drăgoieşti.

La câteva minute după miezul nopţii de sâmbătă spre duminică le fusese anunţat un incendiu în acel loc. Echipajele de salvatori, cu două autospeciale, au pornit urgent într-acolo.

La sosirea echipajelor, focul ardea mocnit în interiorul unui perete, existând pericolul de propagare la întreaga locuinţă. Aceasta nu s-a mai întâmplat pentru că focul a fost stins repede. Nu a ars decât o bucată dintr-o grindă din lemn şi s-au degradat 10 mp dintr-un planşeu şi dintr-un perete despărţitor.

Pompierii au stabilit drept cauză probabilă a incendiului jarul sau câteva scântei provenite din coşul de fum necurăţat.

 

Casă salvată de pompieri la Vama

 Ieri dimineaţă, la ora 5,11, codul de urgenţă prin 112 a fost din nou transmis către pompieri. În comuna Vama ardea în gospodăria lui Mircea F. o construcţie comună formată din bucătăria de vară, o şură şi un grajd.

Au intervenit, cu două autospeciale, pompierii militari ai Detaşamentului Câmpulung Moldovenesc, astfel că la ora 8 şi 15 min. orice pericol era înlăturat. Casa şi o altă anexă fuseseră salvate.

Au ars însă acoperişul celor trei incinte comune pe o suprafaţă totală de circa 80 mp. 1,5 tone de furaje s-au făcut scrum, alte bunuri precum mobilier şi aparate electrocasnice degradându-se irecuperabil.

„Incendiul a izbucnit, cel mai probabil, prin efect termic din cauza sistemului de încălzire amplasat necorespunzător faţă de materialele combustibile”, a comunicat plt. adj. Alin Găleată, purtătorul de cuvânt al ISU Suceava.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI