Judo: În finala cu Vlăduţ Simionescu la Abu Dhabi

Daniel Natea a cucerit aurul

Premieră românească la Grand Slamul de judo de la Abu Dhabi (Emiratele Arabe Unite), turneu cu premii totale în valoare de 145.000 dolari. Românii Vlăduţ Simionescu (24 de ani) şi Daniel Natea (22 de ani) s-au întâlnit în finala categoriei +100 kg după ce şi-au depăşit toţi adversarii întâlniţi în grupe şi în semifinale. În penultimul act, Natea a trecut de rusul Renat Saidov, iar Simionescu, de Daniel Allerstorfer (Austria).
Reîntors pe tatami după un an de pauză forţată pricinuită de o accidentare, Vlăduţ Simionescu a atacat primul, în timp ce Daniel Natea a aşteptat un moment favorabil pentru a-şi surprinde colegul de lot cu un procedeu pe contră. Natea a avut în cele din urmă câştig de cauză, el punând punct luptei după trei minute, printr-o fixare. Pe lângă medalia de aur şi premiul aferent, sibianul s-a ales şi cu 500 de puncte, care îl vor ajuta să urce până pe locul 8 al clasamentului IJF, favorabil pentru calificarea la JO 2016.
România încheie Grand Slamul de judo din Emiratele Arabe Unite pe locul 3 în clasamentul pe medalii, cu patru trofee. Pe lângă cele două cucerite de „greii” Natea şi Simionescu, au mai urcat pe podium Andreea Chiţu (argint la 52 kg) şi Corina Căprioriu (bronz la 57 kg).
Următorul turneu de judo va fi Grand Prix-ul din China de la Qingdao, între 19 şi 21 noiembrie.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI