La picior… spre Suceava

De fiecare dată când mergem la vot ne punem speranța în cei cărora le acordăm girul. Sperăm așa, din adâncul sufletului, că aleșii se vor gândi la viața noastră, dându-și silința să ne-o facă mai bună. Iată că pe unii dintre noi, rădăuțenii, Legea autostopului ne pocnește în moalele capului.
 

De bună seamă nu avem cu toții automobile cu care să ne deplasăm silențios unde ne poftește inima. Trăim de pe o zi pe alta cu viața în pungă. Dar politicienilor li se pare imposibil să nu fii deținător de mașină. Cumva ar părea ciudată asumarea sărăciei în paginile oarecum aristocrate ale unui jurnal, situându-se eronat în mintea omului de partea celor înstăriți. Scriitorii la ziare sunt însă la fel de calici ca pe vremea lui Caragiale. Revenind la oile noastre, cum s-ar spune, iată-ne imobilizați în Suceava la ceas de noapte, în caz că am avut mai multe treburi care au necesitat întârzierea. Se pare că după ora 9 seara nu mai există nicio cursă spre Rădăuți. Trenul a închinat steagul de mult. Făceai tu ce făceai prin Suceava, dar în miez de noapte tot mai aveai șansa să ajungi la Rădăuți cu trenul personal, mașinăria scârțâind prietenos din toate încheieturile. Peste linia ferată verdele auriu se îmbrățișează cu zarva plăcută de altădată, anulându-se reciproc. Autostopiștii devin persoane ingrate, care nu au decât să străbată cu piciorul distanța de la Suceava la Rădăuți. La baza acestor rânduri stă știrea care spune că Senatul a adoptat, în calitate de prima cameră sesizată, un proiect de lege pentru completarea Legii nr. 38/2003 privind transportul în regim de taxi și în regim de închiriere. Conform documentului, în forma inițiatorului, persoanele fizice sau juridice care efectuează transport public de persoane cu un autoturism, dar nu au autorizație pentru transportul în regim de taxi sau în regim de închiriere, ar putea fi sancționate cu o amendă cuprinsă între 1.000 și 5.000 de lei. Șoferii care vor transporta autostopiști ar putea risca amenzi de până la 5.000 de lei. Votul deputaților, promulgarea, apoi publicarea în Monitorul Oficial vor trasa linia decisivă care vrea să facă ordine în activitatea de trafic rutier. Nu spune nimeni că ordinea nu-i bună. Asta nu numai la nivel de Suceava, vor sări să mă „amendeze” cusurgii. Cum problema este națională nu putem decât să devenim pe zi ce trece mai nostalgici sau mai speriați. Unde ești bătrânule tren? Cui rămânem noi, autostopiștii?

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: