Rețeaua școlară s-a mărit cu o școală postliceală sanitară particulară

Rețeaua școlară a județului Suceava cuprinde o nouă școală particulară, din acest an școlar, Școala Postliceală Sanitară „Centrul de Studii Ștefan cel Mare și Sfânt” din Rădăuți.
 

Ea va școlariza în specializările asistent medical generalist, asistent medical de farmacie, asistent medical de balneo-kinetoterapie și asistent medical de nutriție și dietetică. Alte 3 unități de învățământ particulare din județ și-au extins nivelul de pregătire. Astfel, la Liceul Tehnologic „Țara de Sus” din Vatra Dornei s-a introdus specializarea postliceală de tehnician proiectant urbanism și amenajarea teritoriului, iar Liceul Tehnologic „Virgil Madgearu” Suceava și Școala Gimnazială „Natanael” școlarizează copii la nivelul preșcolar. Tot din acest an școlar, au fost introduse specializări și calificări profesionale noi în 6 unități de învățământ. La Colegiul Tehnic „Al. I. Cuza” din Suceava, nivelul profesional, s-a înființat o clasă de elevi care se vor califica în meseria frizer-coafor-manichiurist-pedichiurist, fiind singura clasă din județ de acest gen. La nivel liceal, la Colegiul Tehnic „Petru Mușat” Suceava s-a introdus specializarea tehnician în instalații electrice, la Colegiul „Andronic Motrescu” Rădăuți funcționează specializările noi: „Științe ale naturii”, „Științe sociale și filologie”, iar la Liceul Tehnologic din Cajvana specializarea „Științe sociale”. La nivel postliceal, Colegiul „Vasile Lovinescu” Fălticeni școlarizează în specializarea asistent manager unități hoteliere, la Liceul Tehnologic „Vasile Deac” Vatra Dornei există specializarea asistent de gestiune, iar la Liceul Tehnologic din Cajvana specializările noi sunt tehnician electromecanic auto și tehnician activități comerciale. Conducerea Inspectoratului Școlar a precizat că pentru a obține autorizarea de funcționare provizorie, unitățile școlare respective au solicitat evaluare din partea ARACIP (Agenția Română de Asigurare a Calității în Învățământul Preuniversitar). Majoritatea vizitelor de evaluare au avut loc în semestrul al II-lea al anului școlar trecut, fiind verificată respectarea standardelor naționale de autorizare – aplicarea curriculumului național, existența resurselor umane și a celor materiale pentru funcționare.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: