De la inspectorii agricoli, 11 avertismente pentru operatorii din industria alimentară

> Inspecțiile privind standardele de comercializare a legumelor și fructelor s-au lăsat cu 3 amenzi cu o valoare totală de 3.000 lei
 

În primul semestru al acestui an, lucrătorii specializați ai Direcției pentru Agricultură a județului Suceava au verificat, conform tematicilor și programelor stabilite, încadrarea în prevederile legislației specifice a activității producătorilor agricoli și agenților economici, ei stabilind măsuri de sancționare a abaterilor constatate. Astfel, un raport privind activitatea de control al compartimentului cu specific al DAS relevă că operatorii din industria alimentară au constituit obiectul a 44 inspecții, acestea lăsându-se cu 11 avertismente pentru cei care au încălcat normele legale în vigoare. Pe de altă parte, la debutul campaniei de recoltare a cerealelor, inspectorii Direcției pentru Agricultură au efectuat 24 controale la depozite de cereale autorizate, însă, se pare, acestea au fost găsite în regulă, întrucât nu s-au aplicat sancțiuni. Fără măsuri de sancționare au rămas și cele 68 de inspecții din domeniul activității din zootehnie, în schimb nu același lucru se poate spune despre sectorul legume-fructe. Controlorii au avut, în primul semestru al anului, în conformitate cu tematica Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale, 67 de acțiuni privind standardele de comercializare a legumelor și fructelor, verificările fiind urmate de 3 amenzi cu o valoare totală de 3.000 lei. Inspectorii Direcției pentru Agricultură a județului Suceava au eliberat, totodată, 47 certificate de conformitate pentru piața internă. În domeniul agriculturii ecologice au fost organizate 34 de inspecții, iar verificările din vini-viticultură i-au vizat pe 30 de agenți economici care comercializează vin vrac, în ambele situații nefiind constate abateri și, drept urmare, nu s-au aplicat nici sancțiuni. Pe linia inspecției referitoare la fertilizanți și organisme modificate genetic, lucrătorii DAS au fost convocați la Biroul Vamal de Frontieră Dornești, unde au făcut 14 controale la agenți economici care importă produse din categoriile amintite, fiind prelevată o probă pentru analiză de laborator. În primele 6 luni ale anului 2014, inspectorii Direcției pentru Agricultură a județului Suceava au dat o autorizație pentru defrișarea de plantații, cât și o autorizație de plantare.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: