Consumatorii din Ciprian Porumbescu și Cornu Luncii, în pericol de a rămâne fără apă curentă

> ACET ar putea debranșa inclusiv insolventa Star Mod Suceava, cât și blocuri și scări de bloc din raza a 16 asociații de proprietari din reședința de județ
 

Societatea de utilități comunale ACET Suceava a făcut o analiză a debitelor restante neachitate de către asociațiile de proprietari, conform graficelor de eșalonare încheiate în lunile martie și aprilie, prilej cu care s-a evidențiat că, din totalul de 50 de asociații care au cerut eșalonări, doar 34 s-au încadrat în termenele de plată asumate. Dată fiind această situație, directorul comercial Bogdan Cristache precizează că, pentru restul de 16 asociații, „cel mai probabil se va aplica măsura debranșării de la rețeaua de alimentare cu apă”, cu precizarea că sistarea livrării va fi operată la blocurile sau scările de bloc care cumulează cele mai mari datorii. „Asociațiile nr. 34 și «Areni-Observator» nu au dat curs solicitării societății noastre de a prezenta situația debitelor restante pe blocuri sau scări de bloc, motiv pentru care vom reprograma aceste întâlniri. În caz contrar, există și posibilitatea întreruperii furnizării apei la toate scările de bloc din asociațiile mai sus menționate”, arată Cristache. Potrivit directorului comercial, prevederile legale impun operatorilor serviciilor de alimentare cu apă ca înainte cu 24 de ore de debranșare, măsura să fie comunicată Direcției de Sănătate Publică. Bogdan Cristache mai reliefează că în situația de a fi debranșață de la rețeaua de alimentare cu apă se află și societatea comercială în insolvență Star Mod Suceava. Firma are către ACET un debit de 30.900 de lei, iar din total, datorii de 13.500 lei, aferente lunilor ianuarie, februarie, martie, aprilie și mai 2014, sunt acumulate după intrarea în procedura de insolvență. În pericol de a fi debranșată este și societatea comercială Apă-Canal din comuna Ciprian Porumbescu, pentru un debit restant de 19.400 lei, fără apă curentă putând rămâne și Primăria Cornu Luncii, în speță satul Brăiești, pentru datorii totale de 237.200 lei.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: