Pentru întreprinzătorii mici și mijlocii din exploatarea lemnului

Senatorul PSD Neculai Bereanu vrea tratament preferențial

Senatorul PSD de Suceava Neculai Bereanu, a anunțat, joi, într-o conferință de presă, că a înaintat secretariatului Senatului o inițiativă legislativă pentru sprijinirea firmelor mici și mijlocii din domeniul exploatării lemnului.
 

Bereanu a explicat că această lege pe care o propune împreună cu senatorul PSD Ovidiu Donțu a fost concepută în urma întâlnirilor pe care le-a avut în zona de munte cu angajatorii din domeniul exploatării de masă lemnoasă care s-au plâns că trebuie să-și închidă firmele din cauză că nu au puterea financiară pentru a avea acces la lemnul scos la licitație. Potrivit senatorului PSD de Suceava, în județ sunt 164 de asemenea firme cu 1.700 de angajați, fiind astfel întreținute aproximativ 3.500 de familii. El a arătat că a depus pe 29 martie, la secretariatul Senatului, proiectul de lege prin care din volumul maxim anual ce se poate recolta din pădurile proprietate publică a statului, un procent de 20 la sută să facă obiectul vânzării prin licitație și negociere, conform legislației, exclusiv către societățile comerciale, care au un volum anual atestat spre exploatare de până la 5000 de metri cubi de masă lemnoasă. Modalitățile de punere în practică a acestei legi ar urma să fie stabilite de Departamentul pentru Ape, Păduri și Piscicultură. El a precizat că această lege ar urma să fie discutată în regim de urgență.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: