Înscrieri pentru concursul de titularizare în învățământ

Doar 91 candidați vor avea șansa să ocupe un post ca titulari

Ieri au început înscrierile pentru cadrele didactice sau absolvenții de universități din anul acesta care doresc să ocupe un post în învățământ și să participe la concursul de titularizare, ei având la dispoziție 518 posturi vacante în școli din județ.
 

Din păcate, au mai rămas pentru titularizare în învățământul sucevean doar 91 de posturi cu viabilitate de minim 4 ani, mult mai puține ca anul trecut, alte 427 fiind cu viabilitate sub 4 ani. De remarcat că, la începutul mișcării de personal de anul acesta, erau peste 200 de posturi titularizabile, cele mai multe fiind ocupate, pe parcurs, prin transfer și pretransfer. Dintre cele 91 de posturi cu viabilitate de 4 ani, care pot fi ocupate pe perioadă nedeterminată (ca titular), 47 sunt în unități școlare aflate în mediul urban. Aceasta înseamnă că nici măcar 100 de candidați nu se vor putea titulariza în învățământul preuniversitar sucevean. Din totalul posturilor, 281 sunt în mediul rural și 237 în mediul urban, 449 sunt vacante și 69 rezervate, iar 396 sunt catedre complete, 122 fiind incomplete. Repartizate pe discipline, 14 posturi sunt la matematică, 13 sunt la discipline tehnice pentru ingineri și maiștri, 12 la matematică, 11 la educatoare, 10 la învățători, 8 la educație fizică, 6 la învățământul special, 4 la biologie, 3 la limba română. Câte două posturi vacante sunt la educație muzicală, limba ucraineană, istorie, informatică, iar câte un post la arhitectură, chimie-fizică, educație vizuală, religie ortodoxă, religie penticostală, restaurare, socio-umane, geografie, fizică, istorie-geografie, limba engleză, limba franceză, limba polonă, limba rromani. Candidații vor susține concursul de titularizare în două centre, la Colegiul Tehnic „Al. I. Cuza” Suceava (unde sunt repartizate 30 discipline), altul la Colegiul Tehnic „Petru Mușat” Suceava (62 discipline). Conform calendarului de concurs, înscrierea candidaților se va desfășura până pe 19 mai, la secretariatele celor două centre, în perioada 21-23 mai fiind programată validarea fișelor de înscriere ale candidaților din promoții anterioare, iar între 14 și 16 iulie vor fi validările candidaților care termină facultatea în acest an. Pe 26 mai vor fi afișate la IȘJ graficele privind susținerea inspecțiilor speciale la clasă, care se vor desfășura până pe 27 iunie, pe 21 iulie fiind proba scrisă a concursului de titularizare, iar pe 25 iulie afișarea rezultatelor.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: