Prețul accizei: 4 milioane lei pentru fiecare român, în 2014

Organizația Județeană a Partidului Mișcarea Populară (PMP) Suceava face un apel către deputații din județul Suceava, cerându-le să anuleze săptămâna viitoare, în Parlament, majorarea accizei pe combustibil, care deja îi obligă pe români la cheltuieli în plus.
 

„Solicităm deputaților suceveni să respingă prevederile care majorează acciza pe combustibil cu 7 eurocenți, începând cu data de 1 aprilie, din legea de aprobare a Ordonanței 111/2013, aflată în prezent la Comisia pentru buget, finanțe și bănci” se arată într-un comunicat al PMP Suceava. PMP consideră că taxa suplimentară pe combustibil are o singură menire, aceea de a pune la dispoziția baronilor locali bani din care să ofere pomeni electorale în cele două campanii din acest an. „Acciza suplimentară pe combustibil va scădea nivelul de trai al românilor, scumpind nu doar combustibilul, ci, indirect, toate produsele și serviciile. Calculele economiștilor arată că fiecare român va scoate din buzunar în medie 4 milioane de lei (vechi – n. red.) în 2014 pentru a plăti acciza Ponta. Oamenii vor plăti în curând mai mult pentru legume și fructe, pentru carne, pentru lactate, pentru biletele de tren și de autobuz” se arată în comunicat. PMP mai susține că, odată cu introducerea acestei accize, românii au ajuns să plătească mai mult la benzină și motorină decât nemții, austriecii sau francezii, însă câștigă de 5 ori mai puțin. „Astfel, după această majorare a prețurilor la combustibili, litrul de motorină în România a ajuns mai scump decât în Germania sau Franța. În România, litrul de motorină costă azi 1,405 euro (adică 6,3 lei), în Germania costă 1,395 euro, iar în Franța costă 1,299 euro. De asemenea, litrul de benzină a ajuns mai scump decât în Franța sau în Austria. La noi, litrul de benzină costă acum 1,389 euro (adică 6,2 lei), în Franța costă 1,315 euro, iar în Austria 1,36 euro. În schimb, salariul mediu în România este azi de 394 euro, adică de peste 5 ori mai mic decât în Germania (2.054 euro/ lună) și Austria (2.114 euro/ lună) și de aproape 5 ori mai mic decât în Franța (1.896 euro/ lună)” menționează sursa citată. PMP nu este de acord nici cu măsurile de compensare anunțate de Guvern și venite în paralel cu introducerea accizei de 7 eurocenți, pe care le consideră incorecte și discriminatorii și care ar solicita o birocrație uriașă. „Sucevenii și-au exprimat în mod tranșant dezaprobarea față de această măsură nedreaptă și samavolnică, iar cele peste 20.000 de semnături adunate de la ei în cadrul campaniei «Ponta te arde cu pompa!» probează din plin acest lucru” precizează PMP Suceava. PMP Suceava face apel la deputații suceveni să dea dovadă de responsabilitate și maturitate politică și să voteze împotriva acestui bir care împovărează până la gradul insuportabilității marea majoritate a românilor.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: