Navigând…

Un recent studiu privind evoluția mediului online în țara noastră arată, printre multe altele, că românii „petrec” în medie aproximativ 4 ore zilnic pe net, cu aproape 20 de minute mai mult decât urmăresc televizorul și cu aprox. 2 ceasuri mai mult decât ascultă radioul; cât despre interesul față de tipărituri, acesta apare a fi fiind cu mult mai mic, nu în ultimul rând și deoarece adesea conținutul acestora este consumat (și) online. De fapt, într-un astfel de clasament, copiii (până în 14 ani) și adulții dincolo de anumite vârste (un prag statistic este însă la 55 de ani, iar altul la 64) sunt mai slab reprezentați, impunându-i drept cei mai înfometați de net pe cei cu vârste între 25 și 44 de ani, cu o pondere de aproape 50% dintre internauți.
 

L.D. CLEMENT

Limbajul oarecum specific îndeletnicirii a impus un verb poate nepotrivit acesteia: „a sta” (sau, ca mai sus, „a petrece” timp) pe net. Iar din informații ca cele din care am spicuit este dificil de înțeles exact care ar fi intențiile și foloasele numeroaselor tipuri de internauți. Pe de altă parte, un ins care (să zicem că) „se informează” zilnic câte aprox. 8 ceasuri pe net și de la tv n-ar fi, totuși, în acord cu media, nu ne-ar predispune la generalizare, însă ar ține de o realitate plauzibilă. Că nu-și pierd vremea pe net ar insista să o spună cei numeroși (aproape 60%, în toate cazurile) care au bifat că îl utilizează la serviciu, pentru școală, spre a obține informații diverse. Ar fi plauzibile și informațiile potrivit cărora 30% dintre utilizatori caută astfel oferte de muncă sau 22% vizitează magazine online; dar cea că 29% navighează pe site-uri „de artă și cultură” te dă gata…

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: