Fizica atrage din ce în ce mai mulți elevi la olimpiadă

Zece elevi suceveni fac parte din lotul care va reprezenta județul la Olimpiada națională de fizică, care va avea loc la Cluj, în perioada 13-17 aprilie. Ei s-au calificat la faza națională în urma celei județene, dar mai sunt și 4 „rezerve” pregătite în caz că se întâmplă ceva.
 

Patru din elevii care vor pleca la Cluj sunt de la CN „Ștefan cel Mare”: Teodor Eduard Rusu și Eusebiu Sutu, coordonați de prof. Sorin Golda, Lucian Bicsi, Ștefan Ciprian Cojocariu, Costică Costan. Au mai fost selectați pentru faza națională elevii Adrian Petraș, Colegiul Național „Petru Rareș” Suceava, prof. Daniela Dungeanu; Mihai Bazeliuc de la Școala Gimnazială Nr. 4 din Vatra Dornei, îndrumat de prof. Elena Simona Carp; Teodor Samuel Gherasim de la Școala Gimnazială „Mihai Eminescu” Rădăuți, prof. Haralambie Macovei; David Andrei Vasileniuc de la Școala Gimnazială „Ion Creangă” Suceava, prof. Marilena Sibechi; Eduard Lungu de la Liceul Tehnologic „Tomșa Vodă” Solca, prof. Ilie Cosovanu; Daniel Prelipcean de la Colegiul Național „Eudoxiu Hurmuzachi” Rădăuți, prof. Mirela Chelba. Rezervele sunt elevii Călin Cielecki, de la „Nicu Gane” Fălticeni; Roxana Iliese, de la „Ștefan cel Mare”; Denisa Babeii, Școala „Ion Creangă” Suceava; Traian Antonivici, CN „Ștefan cel Mare”. Faza județeană a olimpiadei s-a desfășurat în data de 15 februarie, la Colegiul Național ,,Ștefan cel Mare”, cu participarea a 177 din cei mai buni elevi, cu 30% mai mulți față de anul trecut. Aceasta dovedește „interesul din ce în ce mai mare al elevilor față de disciplina fizică. În urma evaluării s-au obținut rezultate deosebite, pe măsura muncii desfășurate de elevi și de profesorii îndrumători” a precizat prof. Petru Crăciun, inspector de fizică la IȘJ Suceava.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: