Sunt micuț, caut școală

> Ieri au început înscrierile în clasa pregătitoare și clasa I, pe cele 13.830 de locuri pregătite de IȘJ Suceava în anul școlar 2014-2015
Școlile din județul Suceava au dat ieri „verde” înscrierilor în clasa pregătitoare și în clasa I pentru anul școlar 2014-2015, sute de părinți dând curs ofertelor chiar din prima zi. Pentru micuții de clasă pregătitoare, Inspectoratul Școlar Județean Suceava a propus pentru viitorul an școlar 361 de clase în întreg județul, gata pentru școlarizarea a aproape 7000 de copii. „Cele 361 de clase pentru 6996 de copii, propuse de noi, sunt suficiente pentru anul școlar 2014-2015. Dacă va fi nevoie de încă o clasă, două, vom înființa. Am procedat la fel și anul trecut, iar propunerile din planul de școlarizare au fost corecte” a asigurat Laura Hacman, purtătorul de cuvânt al IȘJ Suceava.
 

Înscrierile micuților în clasa pregătitoare se fac, într-o primă etapă, în perioada 24 februarie – 14 martie, interval în care părinții vor putea completa cererile tip și vor obține validarea lor atât la sediul unităților școlare cât și online, de luni până vineri, între orele 8-20 și doar sâmbătă între orele 8-13. Orice informație legată de procedura de înscriere a micuților din primul an de învățământ primar se regăsește afișată la școli. Din 17 martie urmează procesarea cererilor tip și repartizarea copiilor care au solicitat înscrierea la școlile de circumscripție. Până pe 21 martie se vor completa locurile lăsate libere, cu copiii care au solicitat înscrierea la alte școli decât cea de circumscripție, dar și cu cei care au solicitat un loc în alte școli, dar nu au fost admiși. În zilele de 21 și 22 martie, fiecare școală va fi gata să afișeze exact numărul de copii înmatriculați în clasa pregătitoare și numărul de locuri necompletate. Aceeași procedură va fi urmată de părinții cu copii de 6 ani, în a doua etapă de înscriere, care se va desfășura între 24 martie și 18 aprilie. 6830 de locuri la Suceava pentru învățăceii de clasa I Inspectoratul Școlar Județean Suceava a propus pentru viitorul an școlar 348 de clase I, cu o capacitate de 6830 de locuri, pentru copii care nu au parcurs clasa pregătitoare, considerate, și acestea, a fi suficiente pentru numărul de învățăcei suceveni de 7 ani. Tot ieri, 24 martie, școlile sucevene au început să primească solicitările de înscriere a copiilor de clasa I în școlile de circumscripție, perioada de depunere a formularelor tip încheindu-se pe 14 martie. Între 17 și 21 martie vor fi soluționate de unitățile de învățământ cererile copiilor în școlile de circumscripție care nu au mai avut locuri, în eventualitatea suplinirii numărului de locuri sau clase. Din 25 martie până pe 4 aprilie, părinții pot depune cererile de înscriere în clasa I ale copiilor la alte școli decât cele de circumscripție, cereri ce vor fi soluționate între 7 și 10 aprilie. Pe 11 aprilie, școlile vor afișa listele finale cu elevii de clasa I.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: