Sesiunea extraordinară a Consiliului Regional Cernăuți

Ieri (miercuri, n. red.) seara, a avut loc sesiunea extraordinară a Consiliului Regional Cernăuți, pe ordinea de zi a căreia s-au aflat 6 chestiuni.
 

Planificată pentru ora 17.00, ședința organului reprezentativ din ținut a început cu aproape două ore mai târziu, fiindcă majoritatea deputaților regionali nu s-au prezentat. Deci, sesiunea nu putea începe, deoarece nu exista cvorumul. Doar la insistența manifestanților, îndeosebi a celor din Sectorul de dreapta, care au declarat că îi vor aduce cu forța, în sfârșit, s-au adunat 53 de deputați, exact câți trebuiau pentru a începe sesiunea, apoi au mai sosit încă 6. Astfel, 52 din cei 59 de aleși ai poporului prezenți au votat „pentru” interzicerea pe teritoriul regiunii a activității Partidului Regiunilor și Partidului Comunist. Cu 55 de voturi „pentru” deputații și-au exprimat neîncrederea față de M. Papiev, șeful Administrației Regionale de Stat, ce-i drept, doar după cea de-a 4-a încercare, când guvernatorul i-a rugat să facă acest lucru. Totodată, cei prezenți au adoptat hotărâri privind transmiterea puterii Consiliului Regional Cernăuți și Consiliului Poporului din ținut, privind neîndeplinirea, pe teritoriul regiunii, a decretelor președintelui Ianukovyci și demisionarea lui. De asemenea, a fost interzisă părăsirea regiunii de către toți reprezentanții structurilor de forțe dislocate în ținut. Deputații au aprobat o adresare către consiliile de toate nivelurile din Ucraina cu cerința de a nu permite federalizarea țării și pierderi teritoriale. (FELICIA NICHITA-TOMA, „Zorile Bucovinei”, 20 februarie 2014)

Etichete:

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI