Șocul psihologic al insolvenței Termica:

1400 de suceveni au abandonat serviciul de termoficare

> Mai sunt racordate 21.000 de apartamente, adică 57,6% din totalul celor existente în municipiu > „Nu mai ținem pe nimeni cu forța la sistemul centralizat” a declarat Ion Lungu, primarul Sucevei
 

Aproximativ 60% din numărul de locuințe, case particulare, obiective economice și instituții publice din municipiul Suceava depind de sistemul centralizat de termoficare, relevă studiul de oportunitate pentru atribuirea prin concesionare serviciului de transport, distribuire și furnizare a agentului termic. Astfel, racordate la sistemul comun de alimentare cu apă caldă și căldură sunt 21.000 de apartamente, adică 57,6% din totalul celor existente în municipiu. La acestea se adaugă 155 de locuințe individuale, 530 de obiective ale agenților economici și 38 de unități bugetare finanțate de la bugetul de stat sau de la bugetul local. În conformitate cu studiul amintit, în perioada 2010-2013 au renunțat la serviciile Termica 2605 abonați, majoritatea covârșitoare optând pentru centrale individuale pe gaze naturale. Cele mai multe debranșări au fost solicitate și aprobate pe durata anului trecut, respectiv 1.389, ceea ce, în opinia primarului Ion Lungu, este perfect de înțeles. „Mi se pare corect, având în vedere că a fost acest șoc psihologic, închizându-se Termica, oamenii având sau poate nu încrederea că se va construi noua centrală” a spus ocupantul fotoliului din Areni. Lungu se așteptă ca în perioada următoare ritmul debranșărilor să scadă, el declarându-se optimist în privința viitorului termoficării centralizate din Suceava. Potrivit lui, problemele vor fi rezolvate prin încheierea contractelor individuale dintre furnizor și beneficiar, aspect stipulat în caietul de sarcini pentru licitarea serviciului de transport, distribuire și furnizare a agentului termic. „Chiar dacă încălcăm legea, nu mai pe ținem pe nimeni cu forța la sistemul centralizat. Însă trebuie să se înțeleagă foarte clar că aceia care rămân trebuie să plătească” a explicat Ion Lungu.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: