Un fel de USL la nivel european?

Președintele executiv al PSD Suceava, senatorul Ovidiu Donțu, a declarat joi seara, în cadrul emisiunii „Ora de politică” de la Intermedia TV, că România are șanse mari ca într-un an de la alegerile europene să intre în Schengen dacă un socialist european va conduce Comisia Europeană.
 

Donțu a spus că România nu e astăzi în Schengen și pentru că partidele din diverse țări, membre ale Partidului Popular European, au pus diverse piedici, în special ca efect al campaniilor electorale din țările lor, el apreciind că România întrunește toate cerințele pentru a adera la Schengen. El și-a exprimat încrederea că alegerile europarlamentare din primăvara acestui an vor fi câștigate de socialiștii europeni și crede că aceasta ar fi și în favoarea României. „Sunt toate premisele ca la un an de la preluarea președinției Comisiei Europene de un om al stângii să intrăm în Schengen” a spus Donțu. El făcea referire la preluarea președinției Comisiei Europene de Martin Schultz, eurodeputat socialist și președinte al Parlamentului European. Întrebat dacă Martin Schultz nu va avea aceeași atitudine în condițiile în care va obține sprijinul cancelarului german Angela Merkel pentru a prelua conducerea Comisiei Europene, Ovidiu Donțu a explicat că, în Germania, socialiștii, SPD, au făcut o alianță cu CDU, partid membru PPE, care funcționează, dar că nu are altă legătură cu politica europeană. El a apreciat că, în Parlamentul European, liberalii sunt mai apropiați de Partidul Socialiștilor Europeni. „Poate facem USL și la nivel european” a spus Donțu făcând referire la o alianță PES-ALDE în PE.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI