Soluția pentru capcana numită „Zidul Morții”

Președintele Consiliului Județean Suceava, Cătălin Ioan Nechifor, și prefectul județului Suceava, Florin Sinescu, au purtat discuții, ieri, cu constructorul SCCF SA Iași, care execută lucrările la șoseaua de centură a municipiului Suceava, și cu reprezentanți ai Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Iași privind fluidizarea și creșterea siguranței traficului pe DN17 în zona intersecției cu varianta de ocolire a municipiului Suceava, se arată într-un comunicat comun al CJ Suceava și Prefecturii Suceava.
 

Potrivit sursei citate, în urma discuțiilor s-a stabilit ca prioritate deschiderea traficului normal prin sensul giratoriu creat în jurul pilonului supranumit „Zidul Morții”. Astfel, Direcția Regională de Drumuri și Poduri Iași va construi două insule cu para-peți „New Jersey” din beton, care vor separa cele două sensuri de mers pe DN17, spre Gura Humorului, respectiv municipiul Suceava. Totodată, întreaga semnalizare rutieră va fi refăcută pentru noile condiții de trafic, urmând să fie montate indicatoare verticale și orizontale care semnalizează circulația într-un sens giratoriu, păstrându-se limitarea de viteză în cascadă de la 70km/h, 50km/h, la 30km/h, specifică unui șantier în lucru. Suplimentar, autoritățile sucevene au solicitat Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Iași instalarea unui indicator rutier de tip consolă, transversal față de axul drumului, la o distanță de circa 250 m de sensul giratoriu pe direcția Gura Humorului – Suceava, care va furniza informații rutiere participanților la trafic. „Nu în ultimul rând, având în vedere faptul că majoritatea șoferilor s-au obișnuit cu soluția existentă în acest moment, zona va fi monitorizată de agenți ai Serviciului Poliției Rutiere, din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Suceava, care vor dirija și supraveghea circulația în zonă mai ales în condiții de vizibilitate redusă” se mai arată în comunicat.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: