Îngrijorător

Liderul grupului PDL din Consiliul Județean Suceava, Vasile Ilie, a declarat, vineri, că execuția bugetară din acest an evidențiază că cheltuielile secțiunii de dezvoltare s-au realizat în proporție de 40 la sută.
 

Ilie a spus că inclusiv președintele CJ Suceava, Cătălin Nechifor, recunoaște că ritmul de implementare a proiectelor cu finanțare europeană aflate în derulare este foarte scăzut. Potrivit liderului PDL, din păcate, între aceste proiecte se află și cel de modernizare a Aeroportului Suceava care trebuie să-și renegocieze la Ministerul Transporturilor graficul de lucrări. Vasile Ilie a arătat că, în ceea ce privește proiectele cu finanțare europeană, deși s-au planificat pentru anul 2013 cheltuieli de 70,5 milioane de lei, s-au utilizat doar 22,7 milioane de lei. „Este îngrijorător că actuala administrație județeană nu reușește să utilizeze fondurile europene alocate și prevăzute în bugetul acestui an aprobat de CJ Suceava”, a spus Ilie. Liderul grupului PDL din CJ Suceava consideră că execuția bugetară pe acest an confirmă eșecul administrației județene USL în implementarea proiectelor europene. „Noi le-am lăsat un portofoliu de proiecte contractate de peste un miliard de euro în tot județul, iar ei nu sunt în stare să deruleze pașii stabiliți prin contractele de finanțare”, a spus Vasile Ilie.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: