Proiect cu finanțare europeană finalizat cu succes

La finele săptămânii trecute, vineri, 6 decembrie 2013, ora 13, în Amfiteatrul „Dimitrie Leonida”, corp D, a avut loc conferința de presă organizată de Universitatea „Ștefan cel Mare” Suceava cu prilejul finalizării implementării proiectului ,,Dezvoltarea unei platforme informatice de tip E-educație care va susține electronic procesul educațional desfășurat de Universitatea «Ștefan cel Mare» din Suceava”.
 

Proiectul este cofinanțat prin Fondul European de Dezvoltare Regională, în baza contractului de finanțare încheiat cu Ministerul Comunicațiilor și Societății Informaționale, startul implementării acestui proiect fiind dat în urmă cu doi ani, pe 13 decembrie 2011. Valoarea totală a proiectului este de 5.163.290,00 lei, din care asistența financiară nerambursabilă este de 4.102.231,00 lei. Obiectivul proiectului îl reprezintă dezvoltarea unui portal eLearning de învățare care să asigure, pe de o parte, flexibilitatea administrării electronice a procesului educațional prin facilități de administrare specifice învățământului superior și, pe de altă parte, să conducă la eficientizarea procesului de învățare, prin punerea la dispoziția studenților și profesorilor a unor module de studiu și evaluare la distanță. Portalul eLearning va permite celor implicați în activitatea academică, studenți și cadre didactice, accesul la cursuri electronice online și offline, la cel mai înalt nivel tehnologic. Urmare a derulării proiectului a fost instalată și pusă în funcțiune o platformă educațională modernă care permite acoperirea nevoilor de informare, educare, evaluare și management a instruirii. Așa după cum au subliniat vorbitorii prezenți la conferința de presă, printre care dl prof. dr. ing Adrian Graur (directorul proiectului) și dl prof. dr. ing. Alin Potorac (membru în echipa de implementare), „prin finalizarea implementării proiectului au fost create premisele creșterii performanțelor de învățare prin tehnici eLearning moderne” în cadrul universității sucevene.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI