Grădinița „Pinocchio” și-a lansat proiectele educaționale pentru acest an școlar

În prezența părinților, cadrelor didactice de la unitățile de învățământ din Fălticeni, a consilierului parlamentar Lăcrămioara Grigoriu și a scriitoarei Coca Maria Udișteanu, la Grădinița „Pinocchio” din Fălticeni a avut loc lansarea proiectelor educaționale care se vor derula în anul școlar 2013- 2014.
 

Până în luna iunie 2014, preșcolarii fălticeneni vor fi implicați în proiecte educative printre care se numără „Să citim pentru mileniul III”, „Ecogrădinița”, „Kalocagathia”, „Educație pentru sănătate”, „Educație rutieră”, „Educație Emoțională”. O parte dintre aceste proiecte au fost prezentate de micuți prin parada costumelor fabricate din materiale reciclabile, printr-o lecție de educație rutieră, fiecare proiect fiind descris prin cântece și poezii. Așa cum am aflat de la Adriana Samson, directorul Centrului bugetar al grădinițelor cu program prelungit, activitatea din grădinițe se derulează pe două nivele de vârstă. Nivelul I este perioada de 3 – 5 ani, o perioadă în care copilul socializează, și nivelul II , vârsta de 5 – 6 ani, care este perioada de pregătire pentru școală și pentru viața socială. Activitățile instructiv – educative sunt organizate după curriculum național, conținuturile învățării fiind abordate în manieră integrată și interactivă și se desfășoară pe bază de proiecte tematice și teme săptămânale. Alte tipuri de activități care se organizează în grădiniță sunt cele opționale, care urmăresc dezvoltarea aptitudinilor copiilor, activități educative organizate în parteneriat cu diverse instituții publice, unități de învățământ, cabinete medicale, ISU, poliție, jandarmerie, muzee, teatre etc. „Un proiect asigură copiilor experiențe concrete de viață necesare formării și dezvoltării deprinderilor și aptitudinilor necesare construirii unei societăți durabile, și permite interacțiunea directă cu mediul și cu oamenii de vârsta lor sau cu adulții”, ne-a declarat institutoarea Adriana Samson. Directoarea Centrului Bugetar „Pinocchio” a mai precizat că proiectele educaționale sunt acțiuni care se desfășoară într-o perioadă determinată de timp și care urmăresc atingerea unor obiective. Implicarea într-un proiect asigură copiilor o motivare superioară în învățarea și practicarea deprinderilor complexe de comunicare. Lansarea proiectelor educaționale a fost un bun prilej pentru a lansa și proiectul „Grădinița «Pinocchio» te invită să fii responsabil!”, în cadrul căruia nimic din ceea ce poate fi reciclat nu va mai fi aruncat. Săptămânal, fiecare preșcolar va aduce din gospodăria proprie două peturi, maculatură, doze de aluminiu și baterii uzate.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI