Pași prin istorie la Școala Gimnazială „Jean Bart” Suceava

Elevii claselor I-VIII și prichindeii clasei pregătitoare de la Școala Gimnazială „Jean Bart”, conduși de diriginții și învățătorii lor, au sărbătorit în școală evenimentul de 1 Decembrie, zi de adâncă trăire națională.
 

Școlarii de la clasa pregătitoare, îndrumați de prof. Rodica Murișanu, au purtat cu gingășie zeci de stegulețe, trăind și ei românește momentele încărcate de istorie despre care au auzit povestindu-se. Elevii din clasele I, a II-a și a III-a, organizați de prof. Alina Badiu, Rodica Țecu și Mircea Achiței, au venit îmbrăcați în frumoase costume populare. În acest cadru, inimoșii elevi din clasa a IV-a, îndrumați de prof. Lăcrămioara Ilciuc, au pregătit un moment artistic, cuprinzând un montaj literar-muzical de poezii și cântece patriotice, surprinzând dragostea de neam și țară. Manifestarea a oglindit momentul de la 1 Decembrie 1918. Directorul, prof. Vasile Bilius, a punctat, în câteva cuvinte, importanța evenimentului. Elevii au fost sensibilizați, urmărindu-se cultivarea sentimentului național prin acțiuni simple, dar cu mare încărcătură emoțională. Istoria națională, cea dintâi carte a unei nații, rămâne unul dintre pilonii devenirii noastre ca români, iar pentru cei mici aceste evenimente contribuie la formarea pas cu pas a dragostei de neam și Țară. Copiii au aflat că, în afară de dragostea de Țară, sentimentul religios și credința creștină au reprezentat, de-a lungul timpului, celălalt pilon al devenirii noastre. Profesorul de religie Bogdan Codină le-a adresat elevilor îndemnul de a fi buni creștini, de a păstra mai departe credința străbună, care i-a ajutat pe înaintași să reziste vitregiilor veacurilor. Au răsunat versurile cântecului „Treceți, batalioane române, Carpații!” și toți am rememorat, emoționați, momentele de jertfă supremă ale ostașilor români pentru care fireasca Unire cu Patria Mamă a fost cel mai sfânt ideal. Duminică, de Ziua Națională a României, elevii clasei a VIII-a, conduși de prof. Ioan Buzuleac, au depus o jerbă de flori la Monumentul Eroilor din fața Primăriei Burdujeni, aducând astfel prinosul lor de recunoștință, știind cu toții că „istoria-ntreagă cu lupte și jertfe, trăiește-n Unirea de azi”, cum ne-a spus consilierul educativ al Școlii „Jean Bart”, prof. Lăcrămioara Ilciuc.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI