Elevii claselor III-XII sunt invitați la o nouă provocare

Concursul Cangurul Lingvist, secțiunea engleză

Fundația pentru Integrare Europeană Sigma îi invită pe toți elevii din clasele III-XII la concursul Cangurul Lingvist, secțiunea engleză.
 

Competiția școlară este organizată de Fundația pentru Integrare Europeană Sigma, în parteneriat cu Ministerul Educației Naționale, Institutul pentru Dezvoltarea Evaluării în Educație, British Council și Ambasada Canadei. În acest an școlar, Cangurul Lingvist, secțiunea engleză, se va desfășura în data de 14 decembrie 2013 sau 29 ianuarie 2014. Participanții vor avea subiecte diferite de concurs pentru fiecare dată de desfășurare a competiției. Prin conținuturile testelor de concurs se urmărește atât verificarea cunoștințelor de limbă, cultură și civilizație, cât și dezvoltarea calităților competitive – intuiție, creativitate, capacitate de selecție, adaptare la cerințe și rapiditate în luarea deciziilor. Testele tip grilă sunt grupate pe niveluri de învățământ și conțin întrebări cu 5 variante de răspuns, organizate progresiv ca grad de dificultate. Pentru elevii din clasele III-IV testele conțin 30 de întrebări, iar pentru clasele V-XII elevii trebuie să răspundă la cel mult 30 de întrebări, la alegere, dintre cele 40 propuse. Lucrările sunt corectate computerizat, asigurându-se astfel calcularea imparțială a punctajelor și stabilirea clasamentelor. Softurile, pe care le dezvoltăm continuu, permit o analiză complexă, personalizată pentru fiecare elev, din care să reiasă gradul de înțelegere a testului, greșelile frecvente ale acestuia, poziționarea lui pe plan local sau național față de elevi de aceeași vârstă. Cangurul oferă fiecărui participant o broșură cu subiecte de concurs și diplome de participare. Toți elevii din clasele III-IV primesc, ca premiu de participare, o carte. Pentru clasele V-XII, câștigătorii la nivel național sunt stabiliți în urma unei probe de baraj ai cărei participanți sunt desemnați de o comisie formată din reprezentanți ai Ministerului Educației Naționale, ai inspectoratelor școlare și ai unor unități școlare de prestigiu. Laureații sunt răsplătiți cu locuri în excursii și tabere în străinătate și în țară, sau cu produse oferite de sponsori. Pentru informații suplimentare ne puteți contacta la numerele de telefon 021.2434035, 021.2434036 sau pe adresa de e-mail diana.nadejde@cangurul.ro. (DIANA NĂDEJDE, coordonator de comunicare)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: