Fără „vorbitor”

Peste 56.000 de telefoane mobile au fost descoperite, în ultimii 5 ani, la deținuți din pușcăriile țării sau pe cale de a ajunge la ei; de înțeles însă ar fi că numărul lor a fost/este mai mare, căci poate și în aceste momente vor fi fiind unii cu buzele și urechile la aparat, nu (doar) pentru a afla ce le mai fac copiii, ci – cum deja știm că se întâmplă; și nu de ieri de azi – pentru a vă suna ca să vă informeze că ați câștigat premii care trebuie… plătite anticipat (și pe care oricum nu le primiți) sau pentru a vă cere sume enorme în numele cuiva din familie care ar fi intrat în belea (avocați, accidente, alte groaznice întâmplări).
 

L.D. CLEMENT

Cifrele (la care adăugăm că 11 persoane angajate în penitenciare au fost dibuite ca furnizoare) susțin un proiect legislativ ce vizează (la un preț de până la 10.000 euro/ lună) „blocarea și întreruperea radiocomunicațiilor” în interiorul penitenciarelor. Prin urmare, astfel se va interzice și participarea pușcăriașilor – ultimul caz datează de zilele trecute – la talkshow-uri televizate… În ce ne privește, măsura pare oportună întrucât probabil, astfel, unii dintre cei aflați după gratii vor fi opriți de a mai face victime și de la bulău. Pe de altă parte, ea vorbește suficient de limpede despre faptul că sistemul penitenciar și oamenii săi, când nu se întâmplă să lucreze cot la cot cu infractorii, sunt depășiți de situație. Așadar, e cazul ca tehnica „să înlocuiască” oamenii. Iar de aici nu-i mult până la a ne plăsmui o ficțiune în care și gardienii să fie roboți. Ipostază de unde până la a ajunge roboți și „paznicii” țării n-ar mai rămâne mult…

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: