În contextul unui acut deficit de personal, la Spitalul Județean

Personalul UPU muncește de peste 3 ori mai mult față de cât ar trebui

> UPU are peste 70.000 de solicitări anual, în timp ce numărul de angajați actual a fost determinat pentru doar 20.000 de solicitări
Spitalul Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” Suceava se confruntă în continuare cu deficit de personal, mai ales la medici, un prim pas de rezolvare a acestei probleme fiind scoaterea la concurs a unor posturi chiar în acest an, a declarat managerul unității, ec. Vasile Rîmbu. El a precizat că, în urma deblocării posturilor vacante din sistemul de sănătate, fiind permise angajările unu la unu, respectiv după plecarea unei persoane se va angaja o alta, pot fi scoase la concurs cele 10 posturi rămase libere în unitate după plecarea a 10 salariați de la începutul verii, începând de la 1 iulie. Managerul Rîmbu a spus că s-au făcut demersuri la Consiliul Județean în acest sens, în primul rând urmând să fie angajați cei doi medici urgentiști aflați în ultimul an de rezidențiat.
 

În completare, vor fi scoase la posturi de medici în specialitatea obstetrică ginecologie, ORL, neurochirurgie, chirurgie, cardiologie și diabetologie. „Urmează ca, în funcție de aprobarea CJ, să se scoată la concurs posturi de asistente medicale, infirmiere și îngrijitoare, precum și alte posturi necesare completării schemei de personal – statisticieni medicali, brancardieri, personal auxiliar la Balneofizioterapie și la laboratorul TBC”, a precizat directorul spitalului. O necesitate: completarea schemei de personal la UPU Vasile Rîmbu a mai declarat că are în vedere completarea schemei de personal la Unitatea de Primire a Urgențelor din cadrul spitalului, pe care o va propune spre aprobare CJ, actuala schemă fiind mult subdimensionată față de numărul de solicitări pe an adresate acestei secții. Astfel, anual UPU are circa 70.000 de solicitări, în condițiile personalului actual trebuind rezolvate doar 20.000 de cazuri. Directorul Rîmbu spune că la UPU ar mai fi nevoie de opt medici, 13 asistente medicale (din care cinci să asigure continuitatea în activitatea SMURD), șapte infirmiere și tot atâtea îngrijitoare, nouă brancardieri și doi operatori PC. În prezent, la UPU lucrează 6 medici urgentiști și 34 de infirmiere.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: