oKilă peste tot

Duminica de „3 în 1”

Am mai scris că nu trebuie să se mai mire nimeni că în România se muncește destul de puțin, având în vedere numărul de sărbători de tot felul ținute cu „sfințenie” de cetățeni. În frunte cu autoritățile, normal.
 

Noroc că la finele săptămânii trecute s-a nimerit să fie un fel de „3 în 1”. Adică și duminică, și Nașterea Maicii Domnului, și zile de comune și un festival. Toate manifestările specifice fiind organizate în aceeași zi, 8 septembrie. Ghinion (!?!) a fost cumva pentru unele oficialități. Care au trebuit să bântuie de la Broșteni spre Milișăuți cu opriri anterioare la Sadova, Bălcăuți și Calafindești. Muncă grea, mai ales pentru președintele Consiliului Județean, Cătălin Nechifor, și prefectul Florin Sinescu, care a trebuit să fie prezenți, pe rând, la toate (inclusiv la protocol). Că parlamentarii au participat și ei, dar în funcție de „colegiu” și de afinitățile cu primarii. Oricum, totul a fost frumos. Încă o zi cu mici, sarmale, bere și alte cele, muzică populară și discursuri patriotarde. Personal, am fost prezent doar la „Zilele comunei Sadova” (denumire improprie, pentru că totul s-a desfășurat doar pe durata a cca. 24 de ore) și la „Festivalul verzei” de la Milișăuți. La Sadova, primarul pedelist Mihai Constantinescu Otcu era mulțumit că a reușit să bucure consătenii cu o sărbătoare pe care a organizat-o în premieră, chiar dacă face parte dintr-un partid de opoziție și că a fost ajutat cu banii necesari în proporție de circa 80% și ceva de sponsori. La Milișăuți, edilul de vreo patru mandate al orașului, Mircea Laurus, era și el vesel, dar cam cu jumătate de gură, pentru că aștepta și așteaptă în continuare mai multe de la actuala putere, din care face și el parte din punct de vedere politic. În rest, viață și acordeoane. Va urma.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: