Vaca la plimbare

Deunăzi, o asociație națională a studenților, care de câțiva ani pare a vorbi în numele întregii studențimi românești, anunța că face manifestație la Timișoara sub sloganul (titlu de comunicat de presă) „Tinerii din România, trimiși la coada vacii!”, „plimbându-se alături de o vacă” pe străzile orașului. Dacă unele dintre solicitările lor sunt, admitem, pertinente (în relație cu promisiuni politice mai vechi și mai noi, inclusiv legiferate, de fonduri pentru învățământ; iar neonorarea lor, potrivit ANOSR, asociația în cauză, a dus la creșterea taxelor de studiu și de cămin sau la burse sociale mici), însoțirea cu vaca a reprezentat o alegere proprie.
 

L.D. CLEMENT

Să fi invocat ei ideea că prin subfinanțarea învățământului România se situează la coada Europei, pricepeam… Și s-au plimbat ei cu rumegătoarea (au închiriat-o cu 200 lei, de la o fermă), purtând pancarte cu enunțuri încifrate („Fii student, adoptă o vacă!”), apreciative în ce privește văcarii („Studentul de azi, văcarul de mâine”) sau adecvate, de bun-simț („Vaca n-are nicio vină”). Bunăoară, îmi zic, vaca n-are nicio treabă cu faptul că învățământul universitar cu taxă s-a tot scumpit (aspect clamat de manifestanți) și nici la priceperea ei nu este faptul că asumarea de către candidat/student a taxei vine (totuși…) în urma unei competiții care trage linie între cei silitori și cei codași. Pe de altă parte, candida, blânda vacă n-are opinie nici față de enunțul formulat de studenți cum că „jumătate dintre studenți abandonează facultatea” din „două motive mari”: fie că… n-au fost informați (!) ori și-au ales greșit facultatea, fie că (și-au dat ei seama, la un moment dat) le lipsesc resursele. Mde, lumea-i inegală din nefericire (și la vaci se-ntâmplă: unele rag de foame pe margine de șanț, altele sunt poftite la plimbare pe bulevard); iar nici măcar o Supervacă n-ar fi în stare (zicând: dacă… dreptatea ar fi șuviță de iarbă, aș îndrepta-o eu!) să-i facă informați pe neinformați, bogați pe săraci, iar tuturor să le dea facultăți după plac, din care să zboare direct în birouri luxoase, ferindu-i de imașul (cu ciulini, mușuroaie și bălegar) patriei care este.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI