În perioada 19-21 iulie, la Câmpulung Moldovenesc

Peste 1000 de interpreți de folclor sunt așteptați la “Întâlniri bucovinene”

Cea de-a XXIV-a ediție a Festivalului internațional de folclor „Întâlniri bucovinene” se va desfășura la Câmpulung Moldovenesc, în perioada 19-21 iulie, pe esplanada Casei de Cultură a Sindicatelor, unde sunt așteptați peste 1000 de interpreți de folclor din Polonia, Ucraina, România, Ungaria și Slovacia.
 

Manifestarea începe vineri, de la ora 11, cu parada portului popular prezentată de artiștii invitați, deschiderea oficială fiind programată la ora 13, după care se va da startul spectacolului-concurs “Comori de suflet românesc”, care se va relua la ora 18, în aceeași zi, apoi duminică, de la orele 13, respectiv 16. În fiecare din cele trei zile ale festivalului vor avea loc spectacolele folclorice ale invitaților, toate de la ora 16. Vineri, la ora 14,45, este programat concursul “O poveste pentru fiecare obiectiv turistic”. Tot vineri, la ora 21, va fi concertul Ansamblului “Ciprian Porumbescu” din Suceava. Sâmbătă, de la ora 13,30, va avea loc spectacolul cu soliști din Bucovina, iar seara, de la ora 20, va fi recitalul soliștilor Alexandru Brădățan din Gura Humorului și Paul Ananie din Maramureș. Ziua de sâmbătă se va încheia cu Balul gospodarilor, care va începe la ora 22. Duminica va continua cu spectacolul-concurs și concertele invitaților, iar de la ora 20 va fi recitalul de lansare a Orchestrei “Doina Rarăului” din Câmpulung, urmat, de la ora 21, de festivitatea de premiere și de recitalul interpretului Gelu Voicu. Reamintim că festivalul se desfășoară, anual, în Polonia (Pila și Jastrowie, 19-23 iunie), Ucraina (Cernăuți, 3-14 iulie), România (Câmpulung Moldovenesc, 19-21 iulie), Ungaria (Bonyhád, 3-4 august), Slovacia (Turcianske Teplice, 24-25 august), reunind artiști originari din Bucovina. Scopul manifestării este protejarea, conservarea și promovarea folclorului bucovinean în Bucovina, dar și în comunitățile de imigranți bucovineni din țările străine menționate. În acest an se așteaptă participarea a 230 de artiști din străinătate și a peste 900 de artiști din județul Suceava, dar și a unor artiști consacrați și meșteri populari din județ, din țară și din Ucraina.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI