Pentru trei proiecte cu fonduri nerambursabile

Suceava a obținut aproape 400.000 de franci elvețieni

Prezent la Ministerul Administrației și Dezvoltării Regionale, cu prilejul unei intervenții pe tema accesării fondurilor elvețiene nerambursabile, Ion Lungu, primarul Sucevei, a solicitat o sumă de circa 393.000 franci elvețieni pentru întocmirea proiectelor tehnice.
 

„Noi, până acum am întocmit PAED, respectiv planul de dezvoltare energetică a municipiului, urmând proiectele tehnice și cele de asistență tehnică pentru cele trei proiecte pentru care dorim să obținem finanțare”, arată Lungu. Astfel, proiectul tehnic pentru reabilitarea iluminatului public va avea alocată suma de 186.000 franci elvețieni, cel de dotare cu vehicule electrice – 114.000 franci elvețieni, iar proiectul tehnic pentru încălzirea bazarului cu energie verde necesită 92.000 franci elvețieni. Totodată, pe 10 iunie, municipalitatea suceveană va transmite comisiei interministeriale specializate și Ambasadei Elveției lămuriri privind tipul de becuri utilizate, modelul de autovehicule electrice, consumul de energie electrică din bazar, precum și altele. Ion Lungu a mai spus că ultimul termen pentru evaluarea finală a proiectelor și aprobarea lor este 31 iulie 2013. Reamintim că este vorba despre proiectul privind realizarea unui sistem de încălzire și iluminat pe bază de energii alternative în Complexul comercial „Bazar”, proiectul de management modern și eficient al iluminatului public din municipiul Suceava și cel intitulat „Electromobilitate – Vehicule electrice pentru o municipalitate verde”. Proiectele, apreciate la peste 13 milioane de euro, au fost depuse în cadrul unui program european cu finanțare elvețiană pe Măsura 2 – „Mediu și infrastructură”.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: