„Bucovina este uitată, ignorată, abandonată”

PDL Suceava consideră că, la un an de la alegerile locale și preluarea puterii în județul Suceava de USL, Bucovina este uitată, ignorată și abandonată, actuala conducere a CJ Suceava nereușind nici măcar să asigure cofinanțarea pentru proiectele europene atrase în județ de guvernarea PDL.
 

Liderul grupului PDL din CJ Suceava, Vasile Ilie, vicepreședinte al Organizației PDL Suceava, arată că deși PDL a adus în județ proiecte cu finanțare europeană de peste un miliard de euro, USL nu este în stare să asigure nici măcar cofinanțarea de 2% pentru proiectele localităților. „Subliniez că este pentru prima dată când în bugetul anual al Consiliului Județean nu sunt prevăzuți bani pentru cofinanțările europene. Acest lucru pune în pericol derularea proiectelor, existând riscul de a nu putea utiliza fondurile UE și chiar de a returna banii deja cheltuiți” arată Ilie. El mai arată că nicio investiție nouă nu se mai face și nici nu se continuă cele începute, exemplificând cu centurile ocolitoare ale orașelor Fălticeni și Rădăuți, drumurile național Suceava – Botoșani sau Iacobeni – Borșa, centura ocolitoare a municipiului Suceava sau pârtia de schi de la Câmpulung Moldovenesc. Ilie subliniază că drumurile naționale din Suceava sunt cele mai degradate din toată țara, după cum a declarat și ministrul Dan Șova, care însă uită să precizeze și când va asigura finanțarea pentru reabilitare lor, iar drumurile județene sunt necirculabile pe anumite porțiuni, dar se pregătesc noi taxe pentru autovehiculele ce vor circula pe ele. „Lipsa investițiilor noi și blocarea celor în curs au dus la creșterea șomajului și la dispariția locurilor de muncă. Au apărut taxe și impozite noi, iar prețurile au crescut substanțial. Guvernul Ponta are ca prioritate de finanțare alte zone ale țării, Bucovina fiind uitată, ignorată și abandonată” mai arată liderul PDL Suceava. El precizează că peste toate aceste rele se suprapune altul mai mare prin care Guvernul dorește ca Moldova să fie o singură regiune, cu capitala la Iași, fiind creată cea mai mare și mai săracă regiune din România. „În acest fel, județul Suceava și-ar continua tot mai accentuat marginalizarea și declinul economic” a mai arătat Vasile Ilie în calitate de lider al opoziției din CJ Suceava.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: