Disponibilizații de la SC Termica nu au siguranța că își vor primi salariile compensatorii

> Este vorba despre 11 milioane de lei, sumă în care intră și contribuțiile aferente drepturilor salariale compensatorii și care trebuie achitate la bugetele asigurărilor sociale > Anul acesta, Primăria Suceava a dat la Termica 29,5 milioane de lei, bani cu care firma a plătit furnizorii de cărbune și serviciile de utilități
 

Termica

Sindicaliștii de la SC Termica Suceava nu ar fi știut care este valoarea salariilor compensatorii pe care fiecare dintre persoanele concediate colectiv ar fi trebuit să le primească după expirarea, la sfârșitul acestei luni, perioadei de preaviz. Cel puțin așa a lăsat să se înțeleagă consilierul local PDL Lucian Harșovschi, care a precizat că l-ar fi auzit pe directorul general al firmei de termoficare în sistem centralizat, Ovidiu Dumitrescu, afirmând că mărimea plăților compensatorii pe fiecare disponibilizat încă nu este cunoscută. Aspect contrazis de reprezentatul deliberativului local în AGA de la Termica, Cornel Grosar (PSD), care, în schimb, reliefează că problema este alta, cea că lucrătorii concediați colectiv nu au siguranța că își vor încasa respectivele drepturi compensatorii. „Colegii de la sindicat știu foarte bine despre ce sume compensatorii este vorba. Acestea sunt conform contractului colectiv de muncă, deci nu au cum să se înșele asupra mărimii lor. Însă nu este vorba că sunt supărați din cauză că nu știu sumele, ci că nu au siguranța că le și primesc” a subliniat el. Grosar a arătat că, în total, este vorba despre 11 milioane de lei, sumă în care intră și contribuțiile aferente drepturilor salariale compensatorii și care trebuie achitate la bugetele asigurărilor sociale. Consilierul a ținut să specifice că fiecare dintre cei disponibilizați va beneficia de compensații care sunt stabilite în funcție de locul de muncă ocupat, vechimea în muncă și salariul pe care l-a avut. În perspectiva dării în funcțiune, din toamnă, a unei noi centrale în cogenerare de înaltă eficiență, de la Termica vot fi concediate colectiv 295 de persoane. Ceilalți 274 de lucrători vor rămâne să asigure conservarea instalațiilor Centralei Electrice de Termoficare (CET) închise, funcționarea cazanelor de apă fierbinte (CT2) și activitatea pe rețelele de transport și distribuire, precum și din punctele termice. Săptămâna trecută, primarul Ion Lungu declara că Primăria și-a făcut datoria față de Termica, virând în conturile ei, anul acesta, 29,5 milioane de lei. Se pare, însă, că administrația firmei de termoficare a folosit banii pentru a-și achita datoriile către furnizorii de cărbune și servicii de utilități.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: