În urma sistării finanțării Secției de Boli Profesionale de la Frasin

Control la Casa Județeană de Pensii

Președintele CJ Suceava, Cătălin Nechifor, a anunțat, vineri, că a cerut prefectului județului să dispună un control la Casa Județeană de Pensii, pentru a se stabili de ce a fost necesară sistarea finanțării Secției de Boli Profesionale ce aparține Spitalului Gura Humorului.
 

Cătălin Nechifor

Într-o conferință de presă, el a spus că au apărut disfuncționalități ce au creat tensiuni inutile, după ce Casa Județeană de Pensii a sistat finanțarea Secției de Boli Profesionale ce funcționează ca secție externă a Spitalului Gura Humorului, aceasta fiind singura secție de acest gen din județ, iar pacienților li s-a transmis că vor trebui să se trateze la o secție similară din Iași. Președintele CJ Suceava consideră că atitudinea directorului Casei Județene de Pensii Suceava nu este corespunzătoare, mai ales că oameni ce suferă din cauza locului de muncă pe care l-au avut sunt trimiși să se trateze în alt județ. „Am sentimentul că sunt lucruri făcute cu rea intenție. Această secție de boli profesionale nu e spa. Oamenii nu vin aici pentru tratamente de înfrumusețare, ci pentru că au dificultăți din cauza locurilor de muncă” a spus Nechifor. Pe de altă parte, directorul Casei Județene de Pensii Suceava, Camelia Chitul, a declarat că de la 1 mai a încetat contractul cu Spitalul din Gura Humorului pentru Secția de Boli Profesionale și că acesta nu poate fi reluat în condițiile în care singurul medic specialist de medicina muncii pe care spitalul îl avea s-a pensionat. „Medicul lor de medicina muncii s-a pensionat și nu putem încheia un nou contract. Când în organigrama spitalului va apărea un medic de medicina muncii, vom relua finanțarea” a spus Chitul, care a menționat că la secția respectivă sunt angajate doar opt asistente medicale. Fostul spital de boli profesionale din orașul Frasin funcționează ca secție externă a Spitalului Orășenesc Gura Humorului, iar activitatea acestuia este finanțată de Ministerul Muncii.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI