În primul trimestru, din cauza aprobării cu întârziere a bugetului

Cheltuielile județene sucevene au fost date peste cap

> Bugetul de venituri și cheltuieli a fost aprobat pe 27 martie, prioritate având plata salariilor și cheltuielile de funcționare > Din cauza ritmului scăzut de execuție la proiectul de management integrat al deșeurilor, la secțiunea de dezvoltare, cheltuielile au fost de doar 7,47%
 

Veniturile pentru primul trimestru al anului 2013 au fost realizate în proporție de 98,67% față de prevederea bugetară trimestrială, se arată în raportul privind aprobarea conturilor de execuție ale bugetelor județului Suceava. Încasările totale au fost de 69,43 milioane de lei, dintre care 12,11 milioane de lei venituri proprii, 30,87 de milioane de lei sume defalcate din taxa pe valoare adăugată, 211,8 milioane de lei reprezentând donații și alte transferuri, iar 23,394 milioane de lei, subvenții pentru susținerea proiectelor finanțate din fonduri externe nerambursabile postaderare și finanțarea drepturilor acordate persoanelor cu handicap. Tot în cadrul acestei din urmă sume intră subvențiile de la bugetul de stat pentru susținerea Camerei Agricole Județene, susținerea programelor de interes național derulate de către Direcția de Asistență Socială și Protecția Drepturilor Copilului, sumele primite de administrațiile locale în cadrul programelor FEGA implementate de APIA, alte 2,92 milioane de lei fiind rambursări din fonduri externe nerambursabile. În ceea ce privește cheltuielile, execuția a fost de 70,07% din prevederea bugetară trimestrială de 81,12 milioane de lei. „Ritmul de cheltuieli a fost unul normal, însă guvernat de principiile prudenței și eficienței cheltuirii banului public, întrucât bugetul de venituri și cheltuieli a fost aprobat pe 27 martie, prioritate având plata salariilor și, strict, cheltuielile de funcționare”, se arată în raportul privind aprobarea conturilor de execuție ale bugetelor județului Suceava. Față de prevederile bugetare pe primele 3 luni ale anului, plățile au fost de 96,18% în cadrul secțiunii de funcționare și, respectiv, de 7,47% în cel al secțiunii de dezvoltare. Dimensiunea mică a acestui din urmă procentaj este motivată prin ritmul scăzut de execuție a obiectivelor din cadrul proiectului de management integrat al deșeurilor din județul Suceava.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: