Județul Suceava, între primele 5 pe țară la finanțări europene pentru dezvoltare rurală

> În primul trimestru, la OJPDRP au fost verificate 110 dosare de rambursare, valoarea cererilor de plată fiind de peste 42,3 milioane lei
 

Suceava se află între primele județe din țară în ceea ce privește numărul de contracte de finanțare în derulare în cadrul Programului Național de Dezvoltare Rurală (PNDR). Potrivit directorul executiv al Oficiului Județean pentru Plăți, Dezvoltare Rurală și Pescuit (OJPDRP), Mihai Moraru, la această dată, suma contractată la nivelul județului Suceava este de 196 de milioane de euro, fonduri europene și de la bugetul de stat, iar în condițiile în care plățile sunt programate inclusiv pentru următorii 2 ani, rambursările se ridică la aproximativ 107 milioane de euro. Pe de altă parte, recent s-a publicat raportul provizoriu privind aplicarea Măsurii 3.1.3, „Încurajarea activităților turistice”, după primele evaluări județul Suceava urmând a obține finanțare pentru 107 pensiuni și unități agroturistice, ceea ce înseamnă 15% din totalul proiectelor disponibile la nivel național. Circa 1000 de noi locuri de cazare, prin Măsura privind încurajarea activităților turistice „Noi considerăm că este un număr bun și care sperăm să mai crească, în urma soluționării contestațiilor, cu până la 20 de proiecte. Aceasta ar presupune, în total, 1000 de locuri de cazare” a declarat directorul executiv al Oficiului Județean pentru Plăți, Dezvoltare Rurală și Pescuit (OJPDRP), Mihai Moraru, menționând că, la accesarea de proiecte în cadrul PNDR, Suceava este în primele 5 județe pe țară. În primul trimestru al anului 2013, lucrătorii OJPDRP au instrumentat 28 de noi dosare la Măsura 1.2.1 – „Modernizarea exploatațiilor agricole”, 4 la Măsura 1.2.3 – „Creșterea valorii adăugate a produselor agricole și forestiere”, 11 la Măsura 3.13 – „Încurajarea activităților turistice”, 78 pentru Măsura 3.1.2 – „Sprijin pentru crearea și dezvoltarea de microîntreprinderi” și 18 la Măsura 3.2.2 – „Renovarea și dezvoltare satelor”. Dintre acestea, 13 au fost declarate neconforme. În aceeași perioadă, la OJPDRP au fost verificate 110 documentații prin care se solicită rambursarea de fonduri, valoarea cererilor de plată fiind de peste 42,3 milioane lei.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: