Zile și munci

Potrivit unei cercetări recente a Comisiei Europene, 15% dintre cetățenii UE „nu iau în calcul posibilitatea de a lucra într-un alt stat membru”. Nu fiindcă le-ar fi zilele prea ușoare acasă (ori la slujbele lor, dacă le au, cum le au), s-ar înțelege că și dintre ei ar fi poate destui care să treacă granițe în acest scop, însă cei 15% sunt doar persoanele care, din perspectiva unei astfel de alegeri, percep în primul rând obstacolele. Care ar fi cele mai mari? Condițiile de recrutare, cele de naționalitate (tranșant: discriminarea pe criterii de naționalitate), condițiile de lucru, la care se adaugă diferențele de remunerare, de acces în ierarhii profesionale (așadar, alte tipuri de discriminare), ignorarea ori subevaluarea calificării sau a experienței profesionale dobândite acasă.
 

L.D. CLEMENT

Se înțelege că astfel de informații nu-i au în vedere pe așa-numiții „căpșunari” (de la noi sau de aiurea) ori pe cei într-un fel sau altul asemenea; deși, indirect, și ei au parte la statistică, incluzându-se probabil în majoritatea foarte diversă de 85%. Adică ei nu sunt nici cei care au tot confortul acasă, nici cei în stare să-și asume depășirea unor bariere ca cele de mai sus, ci cei care, având la baștina lor zile din cele mai negre, sunt gata să se ușchească pe sub toate barierele, pentru a căpăta muncile cele mai disprețuite de europenii din țările nobile. Într-o ordine de idei un pic mai… deplasată (față de concluzia de mai sus), un recent studiu al unei firme autohtone de „employer branding” arată care sunt companiile (cu filiale la noi) cele mai jinduite de românii în stare să le abordeze: Oracle, Google, Microsoft, Continental, OMV Petrom, IBM, BCR, Orange, P&G, Coca-Cola etc. De ce? Fiindcă oferă salarii mari (chiar uriașe față de medie), slujbe sigure, servicii suplimentare pe lângă leafă, acces gratuit la programe de dezvoltare profesională și personală, reputație etc. Adică sunt un fel de USA și Europa la tine acasă.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: