Deputatul Bălan l-a interpelat pe Ponta pe subiectul aderării României la moneda unică

Deputatul de Suceava Ioan Bălan i-a cerut premierului României, Victor Ponta, să aducă lămuriri asupra obiectivului aderării României la moneda unică europeană și să explice de ce a fost abandonat acest proiect.
 

Ioan Bălan, care este vicepreședinte regional al PDL, i-a adresat premierului o interpelare în acest sens în Parlament, solicitându-i răspuns atât în scris, cât și verbal. Parlamentarul sucevean a constatat că în Programul Național de Convergență 2013-2016 nu există nicio țintă a integrării în zona monetară europeană. „Programul Național de Convergență 2013-2016 elaborat de Guvernul României și făcut public zilele trecute conține prognoze extrem de pesimiste din perspectiva creșterii economice pentru următorii ani și nu conține, spre deosebire de programele de convergență anterioare, nicio țintă în privința participării României la Mecanismul Ratelor de Schimb, la estimarea duratei acestei perioade de adaptare și de asimilare a parităților fixe și nicio țintă a integrării efective în zona monetară europeană. Având în vedere faptul că Programul de Convergență este documentul de bază al integrării României în Uniunea Monetară, l-am rugat pe primul-ministru să precizeze dacă Guvernul pe care-l conduce a abandonat obiectivul aderării României la moneda unică europeană. De asemenea, l-am întrebat dacă înainte de a gira un astfel de document, cu puternice reverberații la nivel extern și al mediului de afaceri din țară, a evaluat consecințele economice pe care le produce abandonarea adoptării monedei unice europene. Având în vedere importanța acestui subiect pentru economia României și pentru toți cetățenii români, i-am solicitat premierului atât răspuns scris, cât și verbal” a mai declarat vicepreședintele regional al PDL, deputatul Ioan Bălan.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: