Recensământ de primăvară

Unu, doi, trei… Dar ce numărăm noi aici?! Frunzulițe întârziind să se arate pe ramuri, iepurași, miei, ouă proaspete numai bune de înroșit, turiști… De vreo câțiva ani, ne-am deprins a număra, la așa vreme și mai încolo, inclusiv turiști, de când s-a găsit de cuviință (și nu zic că ar fi rău!) ca Bucovina (iar, pentru a nu supăra pe nimeni, județul Suceava) să fie numită (ba chiar și… manageriată ca atare), înspre a fi astfel percepută, paradis turistic de Sfintele Paști (iar în acest an, chiar de o „vacanță” ce înșiră dimpreună sărbători cu amintiri proletare, de la unu-doi de mai, cu cele creștine).
 

L.D. CLEMENT

Așadar, deși potrivit obiceiurilor acestora localnicii sunt cam greu de urnit de pe lângă bisericile și casele lor, se găsesc pare-se destui care să urce în sus de Țară a Moldovei, care spre mănăstiri, care spre locuri cu de toate cele (de la căluți de încălecat și trăsuri de plimbat, la piscine și săli de gimnastică), activități și utilități menite a mai tăia din grețul petrecerilor care adesea încep așa, precum un revelion de primăvară, cu întorcături și felurite urmări… Numai că pare-se că socotelile cu oaspeții n-au prea ieșit în anii aceștia: fie că s-a bănuit că se vor fi umflat speranțele în numărul celor presupuși că vor veni, fie că s-a crezut că, la final, producția de turiști a fost cosmetizată. Socoteli au început a se face și acum (deși parcă mai discret, fără tobe), fiind luate în calcul inclusiv știutele găuri negre din rețeaua turistică oficială (că de cea neoficială ce să mai zici?…), în care turiști vor fi intrând, dar fără a ieși chitanțe și facturi. Situație în care îmi zic că mai util ar fi să abandonăm recensământul turiștilor în strunga administrativă pentru socoteli mai concrete. Deci, (cam) cu ce câștig în parale?

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: